Κουλουράκια κανέλας: Νηστίσιμη συνταγή με λίγα υλικά!

Υπέροχα!
Εκτός από γλυκό ψυγείου, σήμερα το Athensmagazine.gr σας έχει μια συνταγή για όσους νηστεύουν! Κουλουράκια με κανέλα λοιπόν! Για πάμε να την δούμε παρακάτω:
Η καλύτερη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας, με λίγα υλικά, που γίνονται εύκολα και γρήγορα,
Κουλουράκια κανέλας: Εύκολη συνταγή – Λίγα υλικά
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1ποτ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ή χυμό του εμπορίου
1ποτ ζάχαρη
1κγ μαγειρική σόδα
2κγ κανέλα
1κγ γαρίφαλο
1κγ μπεικιν
αλεύρι φαρίνα η για όλες της χρήσεις
Κουλουράκια Κανέλας: Πως θα τα κάνετε χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα την μαγειρική σόδα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850γρ
πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι για να κολλήσει επάνω τα κάνουμε στρόγγυλα
ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά
Κουλουράκια κανέλας ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ με πολύ λίγα υλικά!!
Ακολουθήστε τη συνταγή μας βήμα – βήμα και θα καταλάβετε ότι είναι η καλύτερη. Τα κουλουράκια σας θα γίνονταν πεντανόστιμα, τραγανά από έξω και πολύ αφράτα εσωτερικά.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Δεν έχει φάει πιο νόστιμη: Γλυκιά τυρόπιτα σε 10 λεπτά!
Δεν έχει φάει πιο νόστιμη γλυκιά τυρόπιτα, θα σου πάρει μόνο 10 λεπτά!
Η Γλυκιά Τυρόπιτα είναι μια συνταγή που εμπνεύστηκα από την Κυπριακή συνταγή Πουρέκια με αναρή, πρόσθεσα κρεμώδες τυρί και ανθότυρο για τη γέμιση, έβαλα φύλλο σε φορμάκια για μάφινς και τα έψησα. Φετόπιτα: Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο που θα σε ξετρελάνει!
Ίσως να σας φαίνεται λίγο παράξενος ο τίτλος αλλά πραγματικά η συνταγή που έφτιαξα είναι μία γλυκιά τυρόπιτα.
Είχε περισσέψει φύλλο από κάποια άλλη συνταγή, τυρί Φιλαδέλφεια από άλλη και είχα και ανθότυρο.
Το ανθόνερο αλλά την τελευταία στιγμή θυμήθηκα ότι είχα τις καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού που τις είχα φτιάξει να τις χρησιμοποιήσω σε ένα γλυκό αλλά μετά αρρώστησα και έμειναν στο ψυγείο και πορτοκάλι μέσα.
Εάν έχετε άλλα γλυκά όπως περγαμόντο, νεράντζι, λεμόνι, μανταρίνι ή κουμκουάτ μπορείτε να βάλετε ό,τι σας αρέσει πιο πολύ.
ΥΛΙΚΑ:
10 φύλλα κρούστας
2 κουταλιές βούτυρο
150 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
150 γραμμάρια ανθότυρο
3 – 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κουταλιά ανθόνερο
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη demerara
Καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια περίπου 12 x 15 εκ. ή 15 x 15 εκ. αναλόγως πώς σας βγαίνουν τα κομμάτια.
Λιώνουμε το βούτυρο και με το πινέλο βουτυρώνουμε τα μικρά φορμάκια για μάφινς. Βουτυρώνουμε επίσης κάθε κομμάτι φύλλο και βάζουμε τρία ή τέσσερα σε κάθε φορμάκι.
Γεμίζουμε με την κρέμα τυριού και από πάνω βάζουμε τις καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού.
Τα φύλλα που βγαίνουν έξω από τα ποτηράκια τα διπλώνουμε προς το κέντρο. Εάν δεν έχουν βούτυρο πάνω τα βουτυρώνουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Απίθανα μπιφτέκια με κύμινο και μάραθο!
Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε μια διαφορετική και ίσως εξωτική συνταγή για μπιφτέκια! Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά τότε το κύμινο είναι η καλύτερη επιλογή για την συνταγή σας! Υπάρχει όμως ένα ακόμα υλικό που θα πρέπει να βάλετε!
Το μυστικό υλικό που θα απογειώσει τα μπιφτέκια σας είναι ο μάραθος!
Υλικά:
1 κιλό κιμάς χοιρινός
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/4 κουταλάκι κύμινο
2 κουταλιές σπασμένοι σπόροι μάραθου
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκρλ του φούρνου σε λαδωμένη σχάρα.
Πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς που θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις! (Video)
Το Athensmagazine.gr βρίσκει κάθε μέρα τις καλύτερες συνταγές! Τώρα που πλησιάζει το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει πιο ωραία ιδέα από το να φτιάξετε πολίτικο σιμιγδαλένιο χαλβά που θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις!
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει πολίτικο χαλβά σιμιγδαλένιο. Δείτε ακόμα: Χαλβάς με ταχίνι καλύτερος από του εμπορίου έτοιμος σε 5 λεπτά!
Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο, 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό, 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, 1 φλιτζάνι καφέ κουκουνάρια, 1 κ.γ. κανέλα, 2 ξυλάκια κανέλας, φλούδα από ένα πορτοκάλι.
Μπείτε να δείτε εδώ στο Athensmagazine.gr την εκτέλεση της συνταγής:
Πανεύκολη και μυρωδάτη συνταγή για κουλούρια με λάδι!
To Athensmagazin.gr βρήκε την καλύτερη ίσως συνταγή για κουλουράκια με λάδι! Το μικρό συστατικό θα κάνει την συνταγή σας μοναδική και να μοσχοβολάει σε όλη την γειτονιά! Δείτε ακόμα: Μπισκοτογλυκό μαμαδίστικο για το οικογενειακό τραπέζι!
Υλικά
Για 4-6 άτομα
½ φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ ούζο
½ κουταλάκι γλυκάνισο και κόλιανδρο
Χυμό από ½ λεμόνι
5 ½ φλιτζάνια μπέικιν πάουντερ
1 κούπα του καφέ σουσάμι
Ελάχιστο αλάτι
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε σε γυάλινο μπολ το λάδι, με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το ούζο, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά – σιγά ώσπου να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ και να είναι λεία και ελαστική.
Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και πασπαλίζετε από πάνω τους με το σουσάμι να πάει παντού σα κουλουράκια και ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Κοφινάκι με γεμιστές πιπεριές που θα ξετρελαθείτε! (Video)
Το Athensmagazine.gr βρίσκει για εσάς την καλύτερη συνταγή για γεμιστές πιπεριές με κοφινάκι! Είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε μια διαφορετική συνταγή για το Σαββατοκύριακο! Γλυκό ψυγείου με λευκή και μαύρη σοκολάτα: Μ’ αυτά τα 4 υλικά και 4 απλές κινήσεις!
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει πιπεριές κόκκινες γεμιστές με κοφινάκι.
Υλικά:
10 κόκκινες πιπεριές, 1 κουτί κοφινάκι, 1 ματσάκι βασιλικό, 1 ματσάκι καυκαλήθρες, 1 ματσάκι μυρώνια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μαυροκούκι, 1 βάζο ψημένες πιπεριές κόκκινες σε κονσέρβα, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.
Δείτε το Athensmagazine.gr: