ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρομερό γλυκό ψυγείου με βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα

Πεντανόστιμο!

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει και σας έχει για σήμερα συνταγή για υπέροχο γλυκό ψυγείου με βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα!

AD: mytest

Ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και το εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω την συνταγή:

ΥΛΙΚΑ
Φρυγανιές
375 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
Κρέμα βανίλια
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές σιμιγδάλι
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές νισεστέ
1 κουταλιά βούτυρο
2 βανίλιες
Κρέμα σοκολάτα
1 λίτρο γάλα
4 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές νισεστέ
2 κουταλιές κακάο
80 γρ σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να κάνουμε το σιρόπι καραμέλας σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει καραμέλα προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι που να έχουμε το σιρόπι.

Κρέμα βανίλιας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι που να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.

Απλώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύους και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι. Μόλις το απορροφήσουν βάζουμε την ζεστή κρέμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι που να πήξει η κρέμα.

Κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει.

Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου της «γιαγιάς»!

Το Athensmagazine.gr σας φτιάχνει την μέρα με υπέροχο γλυκό ψυγείου της γιαγιάς! Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή και ελπίζουμε να το λατρέψετε όπως και το θέμα με τα 3+1 γλυκά που είναι έτοιμα σε 4 λεπτά!

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, κάθε καλοκαίρι η γιαγιά μου συνήθιζε να φτιάχνει το περίφημο γλυκό του ψυγείου με κρέμα και… πορτοκαλάδα!
Το λατρεύαμε και το εξαφανίζαμε σε χρόνο μηδέν! Ακόμα και σήμερα το γλυκό αυτό δε λείπει ποτέ από τα οικογενειακά μας μαζέματα και είναι το ιδανικό αν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορα, και δροσερό!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

– Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τ αέχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα!

– Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.

– Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

– Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!