Ψήνουν τα τσόφλια των αυγών για το καλό τους – Εσείς θα το τολμούσατε;

Όντως τώρα;
Ψήνουν τα τσόφλια των αυγών για το καλό τους…
Πιστεύετε ότι παίρνετε όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που μπορείτε πιθανώς από το απίστευτο, βρώσιμο αυγό; Ξανασκεφτείτε το. Αν σπάτε το αυγό σας σε ένα μπολ και πετάτε το κέλυφος στα σκουπίδια, μπορεί να χάνετε κάποια εκπληκτικά οφέλη για την υγεία σας.
Οι ερευνητές μελέτησαν το κέλυφος αυγών για περισσότερα από 10 χρόνια και ανακάλυψαν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διατηρηθεί το κέλυφος , σύμφωνα με το LA Healthy Living.
Οφέλη από το κέλυφος των αυγών
Το κέλυφος των αυγών περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία που είναι ωφέλιμα για τα οστά.
«Τα κελύφη των αυγών περιέχουν την κατάλληλη ποσότητα σε ιδανικές ουσίες για τη θεραπεία κοιλοτήτων – τεράστιες ποσότητες ασβεστίου και 27 άλλα μέταλλα. Η σύνθεση των κελυφών των αυγών μοιάζει με τα δόντια μας «, σύμφωνα με το LA Healthy Living.
Επίσης το LA Healthy Living αναφέρει πως τα κελύφη βοηθούν στην ταχεία ανάρρωση ορθοπεδικών παθήσεων.Στο Live Strong αναφέρεται ότι οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία στα κελύφη των αυγών μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση.
Loading…Το Toxinless, αναφέρει πως μια ελεγχόμενη έρευνα έδειξε ότι το ασβέστιο από τα κελύφη αύξησε την πυκνότητα σε μεταλλικά στοιχεία στο γοφό. Μία άλλη έρευνα σε ποντίκια έδειξε ότι αυξήθηκε η πυκνότητα σε μεταλλικά στοιχεία σε όλα τα οστά.
Λάβετε υπόψη σας
Αν σκοπεύετε να δοκιμάσετε το ασβέστιο από τα κελύφη ( μια απλή συνταγή που μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα σας) ,υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πρώτα. Το πρώτο είναι οι ορμόνες και τα χημικά.Το LA Healthy Living προτείνει να επιλέξετε βιολογικά αυγά για να αποφύγετε τυχόν χημικά και ορμόνες.
Το δεύτερο ,το καθάρισμα.
Αν δεν προετοιμάσετε και καθαρίσετε σωστά το κέλυφος του αυγού , μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση, λόγω της παρουσίας σαλμονέλας , σύμφωνα με το Live Strong. Μαγειρέψτε τα αυγά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε στους 140 βαθμούς για τουλάχιστον 3 1/2 λεπτά για να σκοτώσετε τα βακτήρια.
Προετοιμασία: Το βίντεο παρακάτω σας δείχνει πως να προετοιμάσετε τη σκόνη ασβεστίου στο σπίτι.
Όταν τελειώσετε θα έχετε μια λευκή σκόνη , που μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό σας ή να χρησιμοποιήσετε ως συμπλήρωμα. Καλό θα είναι να αποθηκεύσετε το νέο σας συμπλήρωμα σε σφραγισμένο κουτί
Γιατί τα σούπερμαρκετ στην Αμερική βάζουν τα αυγά στο ψυγείο;
Όλοι έχετε παρατηρήσει ότι στο σούπερ μάρκετ τα αυγά είναι πάντα στο ράφι. Στις περισσότερες χώρες τουλάχιστον, γιατί στην Αμερική τα βάζουν εξ αρχής στο ψυγείο!
Δείτε επίσης: Τεράστια προσοχή όταν αγοράζετε αυγά! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!
Και μπορεί αυτό να μοιάζει σαν δική τους παραξενιά, ωστόσο έχουν το λόγο τους και είναι πολύ σοβαρός. Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ τα αυγά μπαίνουν πάντα στο ψυγείο γιατί οι παραγωγοί τους τα πλένουν! Συνεχίζει να σου ακούγεται παράξενο; Για να ξέρεις, στις ΗΠΑ τα κοτόπουλα δεν εμβολιάζονται κατά της σαλμονέλας και είναι πολύ πιθανό να έχουν μολυνθεί. Ένας από τους τρόπους για να μολυνθούν και τα αυγά τους πάλι, είναι από τα περιττώματα που κολλάνε στο κέλυφος.
Οι παραγωγοί λοιπόν, για να αποτρέψουν τη μόλυνση των αυγών με σαλμονέλα, τα πλένουν και τα στεγνώνουν. Την ίδια στιγμή όμως, αυτή η διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα να αφαιρείται ένα στρώμα πρωτεΐνης που προστατεύει τα αυγά από βακτήρια όπως η σαλμονέλα, τα οποία μπορούν να διαπεράσουν το κέλυφος και να εισχωρήσουν στο εσωτερικό τους. Η μόνη λύση που έχουν συνεπώς για να περιορίσουν την ανάπτυξη βακτηριδίων είναι να τα αποθηκεύουν σε παγωμένο περιβάλλον. Τα βάζουν στο ψυγείο λοιπόν!
Σημειώνεται ότι η διαδικασία αφαίρεσης αυτού του στρώματος πρωτεΐνης είναι παράνομη σε πολλές χώρες, όπως στις χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, στην Αμερική πρόκειται για τυπική διαδικασία.
Ρίχνει το νερό από το βρασμένο αυγό στο χώμα των φυτών! Θα σας εκπλήξει ο λόγος!
Πετάτε αμέσως το νερό που χρησιμοποιήσατε για να βράσετε τα αυγά σας; Σταματήστε να το κάνετε! Και αυτό γιατί μπορείτε να κάνετε τα φυτά σας ευτυχισμένα με αυτό το νερό. Αυτό γίνεται γιατί όταν βράζετε αυγά το νερό εμπλουτίζεται με ένα συγκεκριμένο συστατικό το οποίο αποδεικνύεται πολύ ωφέλιμο για τους πράσινους φίλους μας.
Δείτε επίσης: Βάλτε βραστό νερό στο αυτοκίνητο..Ο λόγος θα σας εκπλήξει!
Το ασβέστιο στο νερό έχει μια θετική επίδραση στα φυτά σας.
Ασβέστιο
Τα τσόφλια περιέχουν ασβέστιο. Κατά την διάρκεια του βρασμού το ασβέστιο καταλήγει στο νερό και οι πράσινοι φίλοι μας λατρεύουν το ασβέστιο! Τα μέταλλα διατηρούν την τιμή του pH στο έδαφος. Όταν η γη έχει καλή ισορροπία σε pH, το φυτό θα είναι σε θέση να απορροφήσει πολλά θρεπτικά συστατικά και αυτό σημαίνει ότι θα μεγαλώσει πιο γρήγορα και καλύτερα.
Παράσιτα
Πριν μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες αυτού του χρήσιμου κόλπου, γνωρίζατε ότι τα τσόφλια είναι εξίσου πολύ χρήσιμα; Αν θέλετε να απομακρύνετε σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες και σκουλήκια επειδή τρώνε τα φυτά και τα λουλούδια στον κήπο σας, αυτό το κόλπο ίσως σας βοηθήσει. Θρυμματίστε μερικά τσόφλια και ρίξτε τα γύρω από τα φυτά σας. Στα παράσιτα δεν αρέσουν τα τσόφλια επομένως θα μείνουν μακριά από τα φυτά σας από εδώ και πέρα.
Πώς να το κάνεις
Βράστε τα αυγά σας όπως συνήθως. Όταν τελειώσετε, βγάλτε προσεκτικά τα αυγά και αφήστε το νερό να παγώσει. Στην συνέχεια, όταν το νερό βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να ρίξετε λίγο από αυτό στο χώμα των φυτών σας. Μην αλλάξετε την ποσότητα του νερού που τους ρίχνετε συνήθως.
Τσόφλια
Αν σχεδιάζατε να κάνετε αυτό το κόλπο αλλά κατά λάθος πετάξατε το νερό, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια. Απλά βάλτε τα πάνω από το χώμα. Αυτό θα έχει τα ίδια αποτελέσματα περίπου όπως με το νερό, απλά θα φαίνεται λίγο παράξενο. Όταν κάνετε αυτό το κόλπο θυμηθείτε να πιέσετε λίγο τα τσόφλια μέσα στο χώμα.
Αυγά θάνατος! Αν τα τρώτε έτσι, σταματήστε αμέσως!
Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που… εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά.
Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.
Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά. Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C.
Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!