ΑΡΧΙΚΗ UNCATEGORIZED

NICE N΄ EASY, Κριτική από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

Βιολογικά προϊόντα και μοναδικές πρώτες ύλες, όπως το μαγικό δημητριακό των Άνδεων, το κινόα και οι σπόροι tonga στη σαλάτα με τα βραστά λαχανικά, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

AD: mytest

 

Εί­ναι λοι­πόν μερι­κά μα­γα­ζιά που έ­χουν μια μο­να­δι­κή αύ­ρα! Εί­ναι μάλ­λον αυ­τή που σε κά­νει να θέ­λεις να πας και να ξα­να­πάς, με λί­γα λό­για να το κά­νεις στέ­κι. Βέ­βαια, ε­κείνο που σε «τρα­βά­ει» σε τού­το το ή­ρε­μα ό­μορ­φο κα­φέ ε­στια­τό­ριο,  στο κέ­ντρο του Κο­λω­να­κί­ου,  εί­ναι σα­φώς  ο έ­ξυ­πνα δο­μη­μέ­νος και εν­δια­φέ­ρων κα­τά­λο­γος του που σί­γου­ρα δεν α­κο­λου­θεί την πε­πα­τη­μέ­νη …..

Κα­ταρ­χήν ό­λα τα πιά­τα έ­χουν μέ­σα τους κά­τι ψαγ­μέ­νο: βιο­λο­γι­κά προ­ϊ­ό­ντα ή μο­να­δι­κές πρώ­τες ύ­λες, ό­πως το μα­γι­κό δη­μη­τρια­κό των Άν­δε­ων, το κι­νό­α και τους σπό­ρους Tonga στη σα­λά­τα με τα βρα­στά λα­χα­νι­κά αλ­λά κυ­ρί­ως έ­χουν ο­νόμα­τα δη­μο­φι­λών η­θο­ποιών. Βέ­βαια θα μου πεις με το φα­γη­τό τι γί­νε­ται ; Α­πό που να ξε­κι­νή­σω; Μάλ­λον α­πό τα κα­λο­ζυ­μω­μέ­να και α­φρά­τα κε­φτε­δά­κια που στην καρ­διά τους έ­κρυ­βαν έ­να ο­λό­κλη­ρο κομ­μά­τι λιω­μέ­νη γρα­βιέ­ρα Νά­ξου. Και μην νο­μί­ζε­τε ό­τι στις μέ­ρες μας εί­ναι εύ­κο­λο να φας κα­θω­σπρέ­πει  κε­φτε­δάκια!  Το  ταρ­τάρ τό­νου εί­ναι έ­να α­πό τα πιο νό­στι­μα πι­κά­ντι­κα ο­ρε­κτι­κά και μά­λι­στα χω­ρίς ε­νι­σχύ­σεις με λα­χα­νι­κά και σάλ­τσες που συ­νή­θως σώ­ζουν την κα­τά­στα­ση.

Αυ­τό που πε­ρί­με­να βέ­βαια ό­τι θα μου κλέ­ψει την καρ­διά ή­ταν το κα­λο­σι­τε­μένο α­με­ρι­κά­νι­κο rib eye ελευ­θέ­ρας βο­σκής που ά­κου­γε στο ό­νο­μα  «Clark Gable»  και συ­νο­δευό­ταν με χο­ντρο­κομ­μέ­νες τη­γα­νη­τές πα­τά­τες και υ­πέ­ρο­χες σαλ­τσού­λες. Δεν λέ­ω, νό­στι­μο ή­ταν και με μια ε­ξαι­ρε­τι­κή ε­πί­γευ­ση κρέ­α­τος αλ­λά ε­κεί­νο που στην κυ­ριο­λε­ξί­α ξεμυά­λι­σε τον ου­ρα­νί­σκο μου ή­ταν έ­να παι­χνι­διά­ρι­κο  burger τό­νου. Ζου­με­ρό με ευ­διά­κρι­το το ψά­ρι,  α­νά­με­σα σε δυο ψω­μά­κια ο­λι­κής ά­λε­σης, με μια υ­παι­νι­κτι­κή πι­κά­ντική νό­τα α­πό σάλ­τσα γουα­σά­μπι. Εν­νο­εί­ται ό­τι ε­γώ πα­ρήγ­γει­λα έξ­τρα σαλ­τσούλα για­τί αυ­τή η «θερ­μή» α­νά­σα του ταί­ρια­ζε πο­λύ !

Πά­ντως για τους α­πό­λυ­τους κρε­α­το­φά­γους υ­πάρ­χει και το burger α­πό μο­σχα­ρά­κι cobe με λιω­μέ­νο τυ­ρί τσέ­νταρ και λευ­κό ψω­μά­κι, σκέ­τη α­μαρ­τί­α .

Τη ζε­στή σα­λά­τα τρα­γα­νών λα­χα­νι­κών «Cindy Crawford», α­ρω­μα­τι­σμέ­νη με λά­δι α­πό σπόρους tonga και μα­στέ­λο Χί­ου, με ε­ντε­λώς ξε­χω­ρι­στή γεύ­ση, σας την προ­τεί­νω μό­νο αν έ­χε­τε πο­λύ κα­λά εκ­παι­δευ­μέ­νο ου­ρα­νί­σκο .

Τα γλυ­κά έ­χουν κά­τι α­πό τη μα­μά μας, ει­δι­κά αυ­τό το κα­ρα­με­λέ­νιο  banoffi με πλούσια σα­ντι­γί και ο χαλ­βάς με το πα­γω­τό, γε­γο­νός που μας κά­νει να αι­σθα­νό­μα­στε α­κό­μα πιο οι­κεί­α και ά­νε­τα σε τού­το το χώ­ρο.

Τι­μή: € 30-35 το ά­το­μο

Ω­ΡΕΣ ΛΕΙ­ΤΟΥΡ­ΓΙΑΣ

Α­νοι­χτά α­πό 10:00-01:30

Ο­μή­ρου 60 & Σκου­φά,

Κο­λω­νά­κι
Τηλ.: 210 3617201

Δεν υ­πάρ­χει χώ­ρος κα­πνι­ζό­ντων