ΑΡΧΙΚΗ UNCATEGORIZED

Πολλές εκπλήξεις στο χειμωνιάτικο μενού του Dome

Είναι πληθωρικός και σίγουρα δεν μπορούν ούτε οι μαγειρικές του, ούτε εκείνος να περάσει απαραίτητος! Στην καταπράσινη αυλή του Dome (de Belle Helene) κάθεσαι ευχάριστα ακόμα και τώρα που οι πρώτες ανάσες του φθινοπώρου κάνουν τη ζακετούλα απαραίτητο αξεσουάρ.

AD: mytest

Κριτική από την Μυρσίνη Λαμπράκη

Ο Γιάννης Γκελντής μάς υπόσχεται ένα μακρύ γευστικό χειμώνα με πολλές εκπλήξεις. Θεωρώ ότι το δυνατό του ατού είναι οι φρέσκες και εξαιρετικές πρώτες ύλες, αλλά και μια προσγειωμένη και ταυτόχρονα δημιουργική επεξεργασία τους που επιτέλους ακροβατεί ανάμεσα στην πληθωρικότητα και την ισορροπία.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λίγο βαρετό να διαβάζεις σε έναν κατάλογο για άλλη μία φορά τη μοτσαρέλα – ντομάτα !! Αν όμως το δοκιμάσετε από τα χέρια του Γιάννη, τα πράγματα αλλάζουν. Αποφλοιωμένη ντομάτα σχάρας κομμένη «γαρύφαλλο» στα τέσσερα, ζουμερή όσο πρέπει, με ανθό αλατιού βανίλιας και μοτσαρέλα υπόξινη που λιώνει στο στόμα αφήνοντας τις πλούσιες πρωτεΐνες του βουβαλίσιου γάλακτος να απλωθούν στο στόμα. Κι όλα τούτα να συναγωνίζονται σε νοστιμιά τα μοσχαρίσια γλυκάδια γάλακτος που ήρθαν ανάλαφρα ποσαρισμένα σε ξύδι σαμπάνια με κομματάκια από ξινόμηλο και ροζ πιπέρι!

Δυστυχώς το καρπάτσιο αστακού με σόγια και μαύρο σκόρδο δεν το γευθήκαμε, αλλά μας αποζημίωσε το τρυφερό μαριναρισμένο, χωρίς ίχνος μυρουδιάς καρπάτσιο αρνιού αρωματισμένο με ξύσμα πορτοκαλιού και δημιουργικές πέρλες τρούφας και εσπεριδοειδών.

Η φέτα τυλιγμένη σε παραδοσιακό φύλλο με θυμαρίσιο μέλι και σουσάμι και το ριζότο με τα μανιτάρια, έχουν αξιοπρεπή παρουσία στο μενού αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα του καταλόγου αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα, όταν σε ένα καπάκι τέντζερη βαρύ κι ασήκωτο, αλλά μεγαλοπρεπέστατο, ήρθε μια υπερμεγέθης μπριζόλα Black Angus ζουμερή, σωστά ψημένη και με τους σωστούς συνοδούς (φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και τραγανά λαχανικά σχάρας).

Υπερπαραγωγή σε εμφάνιση και σε γεύση το λυγερόκορμο, φρεσκότατο λαυράκι που έρχεται σκεπασμένο με μια κρούστα αλατιού αναμεμειγμένο με πηλό, άχυρο και καπνό, το οποίο δεν παίζεται σε γεύση, αρώματα και πρωτοτυπία.

Βέβαια υπάρχει και ένας άλλος Γιάννης φέτος στο Dome που παίζει μπάλα και μάλιστα δυνατά στη ζαχαροπλαστική! Ο Γιάννης Καλντάνης, που μας έφτιαξε το πιο ωραίο και σωστό εκμέκ που έχω δοκιμάσει σε όλη την Ελλάδα, με αληθινή ζύμη τσουρεκιού, υπέροχα σιροπιασμένο και συνοδευμένο με παγωτό καϊμάκι και βύσσινο. Η crème brûlée, αρωματισμένη με πιπέρι τόνκα και ελαφρώς κριτσανιστή κρούστα, μας απογείωσε, και αποφασίσαμε ότι σίγουρα θα ξαναπάμε!

 

INFO

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά και μεσημέρι έως 02:00

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία (Κηφισιά)

Τηλέφωνο: 210 8001111

Τιμή: €35-40 χωρίς κρασί