“Φαγητό με ψυχή και χαρακτήρα” δοκίμασε η Μυρσίνη Λαμπράκη στον Κούνδουρο

Για τον Νίκο Κουνδουράκη, μάγειρα και ιδιοκτήτη του «Κούνδουρου», η μαγειρική είναι πρώτα απ’ όλα κέφι και μνήμες -από τα μαγειρέματα της γιαγιάς του και της μάνας του στα ορεινά των Χανίων. Αυτό το νιώθεις από τη στιγμή που θα σου σερβίρει το πρώτο πιάτο.
Κάθε πρόταση εδώ έχει ψυχή και κυρίως χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με τις καλές πρώτες ύλες, σε κάνει να εκτιμήσεις ξανά την αφοπλιστικά λιτή και έντιμη κρητική κουζίνα.
Ο Κουνδουράκης θα σας καλωσορίσει με τσικουδιά και φιστίκι αράπικο με το αλατισμένο τσόφλι.
Τα γαρδουμπάκια αυγολέμονο, κατάλευκα, φτιαγμένα στο χέρι, μοσχομυρίζουν και μοιάζουν με κέντημα. Θεωρώ ότι στον Κούνδουρο μπορείς να δοκιμάσεις τις καλύτερες τηγανητές πατάτες της πόλης, ζουμερές, αχνιστές και απέξω τραγανές και σωστά αλατισμένες. Συνοδέψτε με αίγα κοκκινιστή και θα καταλάβετε γιατί οι ουσίες που προσδίνουν γεύση και άρωμα στην αυθεντική κρητική κουζίνα είναι απλές αλλά θεσπέσιες.
Κουνέλι στο τηγάνι σβησμένο με ξίδι: απλά υπέροχο… Και το πιλάφι με στακοβούτυρο και αρνί συμπυκνώνει όλο το μεράκι του Νίκου στη μαγειρική.
INFO
Ανοιχτά: Παρ.-Κυρ. (Δευτ. μεσημέρι κλειστά), Αγ. Παρασκευής 51, Μπουρνάζι, τηλ. 210 5713546
Τιμές: € 20 χωρίς κρασί
Κουζίνα: Ελληνική
Αγ. Παρασκευής 51, Μπουρνάζι
Ανοιχτά: Παρ.-Κυρ., Δευτ. μεσημέρι κλειστά
Τηλ. 210 5713546
Τιμή: €20 ευρώ χωρίς κρασί
Φαγητό 9
Service 9
Φωτισμός 7
Κάβα 6
Περιβάλλον Διακόσμηση 7
Parking Όχι
Χώρος Καπνιζ. Ναι
Πιστ/κές κάρτες Ναι
Φιλικό στο παιδί Ναι
Κρατήσεις Ναι