Η Μυρσίνη Λαμπράκη στο εστιατόριο Adamo

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Υπερβολικά κλασικό σε διακόσμηση, αλλά με μια ανάλαφρη φρεσκάδα και λεπτότητα στα πιάτα του Γάλλου σεφ Olivier Campanha, ο οποίος εναλλάσσει το ιταλογαλλικό, γαστρονομικό ταμπεραμέντο του.
Για τα δικά μου γούστα είναι πολύ κλασικό, τόσο που με κάνει να αισθάνομαι λίγο στημένη. Οι δε ρουστίκ πινελιές δεν με αφήνουν να χαλαρώσω καθόλου. Έχω συνηθίσει το πιο light, minimal και ανάλαφρο σκηνικό, που με κάνει να νιώθω έτοιμη να συγκεντρωθώ στο πιάτο μου. Ίσως αυτή η εκδοχή της μεσογειακής εξοχής, με τα εμπριμέ και τα φερφ φοζέ, να «δουλέψει» καλύτερα την άνοιξη ή το καλοκαιράκι· τώρα, πάντως, με έκανε να παρακαλάω από μέσα να είναι τουλάχιστον το φαγητό καλό!
Το πρώτο πιάτο η αλήθεια είναι ότι πήρε άριστα με τη μία. Καθώς η συμπυκνωμένη γεύση με το ζωμό του βοδινού, τα ολόκληρα κομμάτια κρέατος, τα βελούδινα κάστανα και το γήινο λάδι τρούφας αποδείχτηκε ότι μπορούν να με κάνουν να αισθάνομαι πολύ πιο άνετα από όσο η διακόσμηση του εστιατόριου.
Ενδιαφέροντα, για όσους αγαπούν το συνδυασμό γλυκού-αλμυρού, και τα άψογα φτιαγμένα, χορταστικά ραβιόλι, με τη γέμιση από γλυκοκολοκύθα -αν κι η αρωματική δυναμική του δεντρολίβανου ήταν φανερά τονισμένη και υπερβολική για τον ελληνικό ουρανίσκο.
Το γεμιστό κόκκινο ραντίκιο είναι -ομολογουμένως- τα αγαπημένο μου σε όλες του τις εκδοχές. Αυτό που δοκιμάσαμε στο Adamo ήθελε λίγα περισσότερα υλικά, έτσι ώστε η μελωμένη γλυκύτητα του τυριού κι η πικάντικη υφή του αλλαντικού να εξισορροπήσουν την πικράδα του εν λόγω λαχανικού.
Ζουμερή, μεστή νοστιμιάς, ψημένη όσο τη ζητήσαμε και ακουμπισμένη σε ένα υπέροχο στρώμα από ψητά λαχανικά, ήρθε η αντίκα ταλιάτα, σερβιρισμένη σε ένα τεράστιο τηγάνι, που έκλεψε την παράσταση. Ακόμα έχω στο στόμα μου την αίσθηση από το τρυφερό κρέας, που συνοδευόταν από την ευωδιαστή αίσθηση του τραγανού φινόκιου.
Αποφασίσαμε να κλείσουμε το δείπνο μας με τη σφραγίδα του τυπικού ιταλικού επιδορπίου. Η χυμώδης, άλλωστε, αρωματική συμπύκνωση του καφέ σε συνταίριασμα με το amaretto έκανε αυτό το τιραμισού αρκετά ενδιαφέρον.
Νομίζω ότι θα παραβλέψω για λίγο τη διακόσμηση, που μου πέφτει λίγο βαριά στο μάτι, και θα ξαναεπισκεφθώ σύντομα το Αdamo, για να γευτώ μερικές ακόμα από τις δημιουργίες του Γάλλου σεφ Olivier Campanha, ο οποίος φαίνεται να είναι σε μεγάλα κέφια. Αν και σκέφτομαι ότι επειδή το εστιατόριο θυμίζει γαλλοιταλική εξοχή, θα περνούσα ευχάριστα εκεί ένα μεσημέρι ηλιόλουστης Κυριακής με καφέ, εφημερίδες και καλή παρέα.
INFO
Κουζίνα: Ιταλική-Γαλλική
Ανοιχτά: Από τις 08:00-02:00 (το café-bar) και από τις 13:00-01:00 (το εστιατόριο)
Δημητρίου Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό
Τηλ. 210 6713997
Τιμή: €35-40 (με κρασί)
Φαγητό: 8
Service: 6
Φωτισμός: 6
Κάβα: 8
Περιβάλλον-Διακόσμηση: 6
Parking: όχι
Χώρος Καπνιζ.: ναι (cigar room στον πρώτο όροφο)
Πιστ/κές Κάρτες: ναι
Φιλικό στο παιδί: όχι
Κρατήσεις: ναι