ΑΡΧΙΚΗ UNCATEGORIZED

ΚΡΙΤΙΚΗ: Η Μυρσίνη Λαμπράκη στο Gaspar

Νοστιμάδα και τάση για γαστρονομική ανατροπή. Μοντέρνο και κοσμοπολίτικο all day στέκι, με ευφάνταστη κουζίνα που σε ταξιδεύει ανάμεσα σε Ελλάδα, Ιαπωνία και Ιταλία.

AD: mytest

Άφησα και κύλησε η πρώτη εβδομάδα. Με πολύ κόπο έκανα υπομονή και τη δεύτερη, προκειμένου τελικά να δώσω τον κατάλληλο χρόνο στον νεοαφιχθέντα… Μάγο του Ψυχικού να βρει τις ισορροπίες του. Παρ’ όλα αυτά, με δυσκολία βρήκα να κλείσω τραπέζι ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά, μιας και αυτό το νέο all day bar-restaurant έγινε αμέσως το πιο in στέκι των βορείων προαστίων. Κυριακή μεσημέρι, λοιπόν, και δεν έπεφτε καρφίτσα. Ήταν ασφυκτικά γεμάτο από άτομα όλων των ηλικιών και ο κόσμος ανακατευόταν τόσο φυσικά και μαγικά, έτσι ώστε σε έκανε να αισθάνεσαι πως είσαι σε ένα μέρος όπου ο καθένας λαμβάνει το δικό του κομμάτι απόλαυσης, είτε με έναν ζεστό, δυνατό καφέ κι ένα θεϊκό γλυκό, όπως το αέρινο μιλφέιγ, είτε με τις all time classic φρέσκες μπρουσκέτες κι ένα ποτήρι κρασί. Προσωπικά, όμως, το δικό μου ζητούμενο, γνωρίζοντας τους σεφ Μανώλη Ασλάνογλου και Χρόνη Δαμαλά, ήταν το φαγητό!

Το μάτι μου καρφώθηκε στο πρώτο πιάτο του κατάλογου και στη σουπιά σχάρας, που ήταν ακουμπισμένη σε ένα «πακετάκι» από μαύρο ρύζι κι αρτυμένη διακριτικά με σπανάκι και φύκι wakame. Δεν είχα άδικο· ήταν μια αριστουργηματική επιλογή, χάρη στην κρουστή σάρκα της σουπιάς, που ήταν σοφά συνταιριασμένη με τη σατινέ και απαλή υφή του ρυζιού. Τα σουβλάκια από φιλέτο Βlack Αngus με σάλτσα teriyaki, μόνο ζουμερά και γεμάτα μεστή νοστιμιά θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω.

Με επίκεντρο τη γήινη ουδετερότητα από το σπανάκι, ο Μανώλης δημιούργησε μια σαλάτα με τραγανά φουντούκια, που ενισχύεται γευστικά από την παιχνιδιάρικη όξινη φρεσκάδα ενός «μελάτου», ψητού κατσικίσιου τυριού.

Από τα κυρίως ξεχώρισα το στιβαρό χοιρινό iberico, συνοδευμένο από μια κατακίτρινη πολέντα. Το σύνολο; Σταθερή γευστική αξία. Τι να πω για τον ψητό σολομό σε σάλτσα από σέλερι, μπέικον και πατατούλες, που ήταν εκτελεσμένος εξαιρετικά, αλλά χωρίς εκείνη την ευφάνταστη τσαχπινιά, που διακρίνει δύο πολύ ευρηματικούς μάγειρες, όπως τον Μανώλη και το Χρόνη. Το Βlack Αngus υπερμέγεθες burger, με τη σπιτική κέτσαπ και τις πατάτες θα περηφανευόταν για τον αέρα της τελειότητας, αν είχε σαφώς λιγότερη μαγιονέζα, που το υποβίβαζε γευστικά.

Στο φινάλε μάς κέρασαν μια αεράτη τάρτα λεμονιού, ένα αληθινά ψωμένιο και άψογα σιροπιασμένο εκμέκ με σαντιγί, αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης, μια τάρτα σοκολάτας με παγωτό από τσάι matcha και υπέροχες μαρέγκες με δροσερά σορμπέ.

Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τη δημιουργική δυναμική του Μανώλη και του Χρόνη καθώς και τη δυνατότητά τους να συνθέτουν υλικά και κουζίνες του κόσμου, είμαι σίγουρη ότι με το πέρασμα του χρόνου το Gaspar μπορεί και πρέπει να κάνει τη γαστρονομική ανατροπή… που θα οδηγήσει στην καινοτομία.

INFO

Fusion κουζίνα

Ανοιχτά: Καθημερινά από τις 09:00-17:00

Λεωφ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού

Τηλ. 210 6775011

Τιμή: €40-50 (με κρασί)

 

Φαγητό: 9

Service: 5

Φωτισμός: 7

Κάβα: 6

Περιβάλλον-διακόσμηση: 9

Πάρκιγκ: Όχι

Χώρος καπνιζόντων: Ναι

Πιστωτικές κάρτες: Ναι

Φιλικό στο παιδί: Ναι

Κρατήσεις: Ναι