Η Μυρσίνη Λαμπράκη δοκίμασε πιάτα φτιαγμένα με μαεστρία στην ταβέρνα της Ν.Κηφισιά, ο “Κώστας”

Εκείνο το βράδυ στην Κηφισιά αναζητούσαμε απεγνωσμένα ένα εστιατόριο με κλασική ελληνική κουζίνα . Βλέπετε, οι καλεσμένοι μου ορμώμενοι εκ Ρωσίας επαναλάμβαναν επιτακτικά την επιθυμία τους να δοκιμάσουν σε μια απλή ταβέρνα γιουβαρλάκια, ντολμάδες, κεφτεδάκια και, γενικά, όλο εκείνο το αφοπλιστικά απλό μαμαδίστικο φαγάκι που δεν μεταχειρίζεται κόλπα και φιοριτούρες για να μας εντυπωσιάσει! Αλλά είναι νόστιμο στην ουσία του και στα υλικά του.
Έτσι φτάσαμε στην ταβέρνα του Κώστα, ένα ιστορικό εστιατόριο που λειτουργεί στην Κάτω Κηφισιά από το 1975.Πρώτα ήρθαν στο τραπέζι ένα πιάτο με αχνιστά χόρτα αρτυμένα με φρέσκο ελαιόλαδο και ένα λαμπερό κίτρινο ελληνικό μοσχοβολιστό λεμονάκι. Αυτό, βέβαια, που μας έκλεψε την καρδιά ήταν τα υπέροχα κεφτεδάκια, αφράτα και τραγανά στο εσωτερικό τους και με μια τραγανή σκούρα κρούστα απ’ έξω.
Επιτέλους δοκίμασα και μια τυροκαφτερή αληθινή και όχι του κουτιού, με την ένταση και την αψάδα που πρέπει να έχει αυτή η αλοιφή, η οποία συναγωνιζόταν σε αυθεντικότητα και νοστιμιά ένα πιάτο τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι και τηγανισμένες θεϊκά.
Ήρθε και ένα κοκορέτσι φτιαγμένο με μαστοριά και σε σωστή ισορροπία των εντοσθίων με το εξωτερικό ξεροψημένο περίβλημα.Σα κυρίως, το μοσχαράκι με το σέλινο και το καροτάκι έλιωνε στο στόμα και ήταν στεφανωμένο με μια πηχτούτσικη λεμονάτη σάλτσα. Το τας κεμπάπ ήρθε με ρυζάκι μαγειρεμένο με μπόλικη σάλτσα και κανέλα που τσιμπούσε ελαφρά στον ουρανίσκο. Όσο για το χαλβά, εδώ δεν είχαν κάνει καμία έκπτωση ούτε σε χρόνο ούτε σε υλικά! Καλοκαβουρδισμένος, σκούρος , νόστιμος και από τους λίγους σωστούς που έχω δοκιμάσει εδώ και χρόνια!
INFO
Ανοιχτά: Ώρες λειτουργίας, Ελαιών 44, Ν. Κηφισιά
Τηλ. 210 8075375
Τιμή: €15 ευρώ χωρίς κρασί