Fabrizios’ : Η Μυρσίνη Λαμπράκη δοκιμάζει απίθανες γεύσεις, από το μάγο της Ιταλικής κουζίνας, που κάνει εντυπωσιακό comeback

Ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι είναι ίσως ένας από του πιο πολυσυζητημένους σεφ Ιταλικής καταγωγής ο οποίος από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα εντυπωσίασε για να μην πω έγραψε ιστορία στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας . Υπάρχει κόσμος που ακόμα θυμάται και συζητά τα πιάτα του εμπνευσμένα πάντα από την Ιταλική κουλτούρα δοσμένα όμως με την δικιά του ανάλαφρη και πολύ προσωπική πινελιά.
Πολύ νωρίς έμαθα ότι από αυτήν τη σεζόν μαγειρεύει στο εστιατόριο Fabrizios’ στο Κολωνάκι, σ’ έναν μικρό και ζεστό χώρο, μια τρατορία στημένη με μοναδική μαεστρία από το Μάριο Βουτσινά. Βλέπετε τα καλά νέα κυκλοφορούν γρήγορα στην αγορά. Αν και προσπάθησα πολλές φορές να κλείσω τραπέζι πάντα το εστιατόριο ήταν ασφυκτικά γεμάτο.
Όταν τα κατάφερα τελικά να εξασφαλίσω ένα τραπεζάκι για δύο χάρηκα τόσο που λίγο πριν ξεκινήσω την περιπλάνηση μου στον γευστικό κόσμο του Φαμπρίτζιο αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στο βιβλίο “Στο Εργαστήριο της Κουζίνας μου” που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ και στην συνταγή της θρυλικής AbFab που να σας πω την αλήθεια είχα χρόνια να την δοκιμάσω από τα χεράκια του.
Αξίζει πάντως πριν περάσομε στο φαγητό να σας εξομολογηθώ ότι πραγματικά οι διακοσμητικές ιδιαιτερότητες τραβάνε θέλεις δεν θέλεις την προσοχή σου . Η κουζίνα ανοιχτή, σου δίνει μια αίσθηση οικειότητας , την μπάρα την ζήλεψα και την επόμενη φορά θα απολαύσω εκεί κάτι από τα χεράκια του Φαμπρίτζιο, στον κόκκινο βελούδινο καναπέ ήθελα να βουλιάξω νωχελικά αλλά τελικά καθίσαμε σε ένα από τα δύο τραπέζια που βρίσκονται στολισμένες οι δύο χήνες ανάποδα!
Το μενού φυσικά και δεν θα μπορούσε να είναι κουραστικό και φλύαρο, αντίθετα σε εισάγει με την μια στην ουσία της κουζίνας και της φιλοσοφίας του σεφ .Παραγγείλλαμε το Carpaccio από μοσχάρι. Το οποίο έφτασε ακουμπισμένο ανάλαφρα και κομψά επάνω σε ένα υπέροχο αρωματικό στρώμα από λεπτοκομμένο φινόκιο ενισχυμένο με την απαραίτητη οξύτητα . Αλλά πραγματικά όλα τα λεφτά ήταν οι υπέροχες και φρεσκότατες φλούδες από μια μελανόσπορη τρούφα η οποία μοσχομύριζε στην κυριολεξία.
Η αλήθεια είναι ότι δεν δοκιμάσαμε κάποιο από τα απίστευτα πιάτα με ζυμαρικά που φτιάχνει ο Φαμπρίτσιο όπως τα νιόκι κολοκύθας με το φασκόμηλο αλλά παραγγέλλαμε κατευθείαν δυο κυρίως. Δυο μπιφτεκάκια από βουβαλίσιο κιμά αφράτα , ζουμερά σωστά ψημένα τα οποία συνόδευαν αεράτα και τραγανά τσιπς πατάτας.
Δεύτερο πιάτο πλούσιο και με μια πληθωρικότητα που δεν ακυρώνει με τίποτα την λεπτοφυή γεύση του η μιλανέζικη κοτολέτα μεκαραμελωμένα κρεμμυδάκια και <μπάρες> πατάτας μουσκεμένες σε κρέμα γάλακτος.
Στα γλυκά φυσικά περίμενα με ανυπομονησία να δοκιμάσω το ιστορικό Ab Fab, το οποίο οι σερβιτόροι περιγράφουν σαν μια πιο πλούσια κρεμ καραμελέ αλλά εγώ νομίζω ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο και πολύ πιο νόστιμο !!! Την βραδιά κλείσαμε με μια υπέροχη βελούδινη crema cotta . Και να μην ξεχάσω ότι στο εστιατόριο μπορείτε να φέρεται το δικό σας μπουκάλι κρασί και απλά να απολαύσετε το φαγητό από τον μάγο της Ιταλικής κουζίνας .
Κριτική από την Μυρσίνη Λαμπράκη