Trapezaria: “Δεν λείπει ο αυτοσχεδιασμός αλλά θέλει δουλειά ακόμα” λέει η Μυρσίνη Λαμπράκη

ΟΙΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ,ΣΧΕΔΟΝ ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΏΡΟ , ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΟΝΗ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ . ΔΕΝ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΩΣΤΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΦ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΈΝΟ COMFORT FOOD
Ο χώρος μικρός , οικείος , σου θυμίζει την άνετη τραπεζαρία ενός μεγάλου σπιτιού με εξαίρεση την ανοιχτή λιλιπούτια κουζίνα και το <διάφανο> ράφι – ψυγείο με τις τοπικές λιχουδιές να φιγουράρουν σε αφθονία. Ωραία πινελιά το μοναστηριακό τραπέζι στρωμένο με καρό κόκκινα τραπεζομάντηλα .
Η γευστική πρόταση του Chef Δημήτρη Παναγιωτόπουλου γνωστός μας από τα Mare Marina και το Milos είναι ξεκάθαρη : γνώριμες συνταγές , πιάτα που παραπέμπουν στο μητρώο των γεύσεων με σταθερή αξία με αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή τα παραδοσιακά προϊόντα .
Ο κατάλογος μεγάλος, κάποιες φορές με τολμηρούς συνδυασμούς και ευρηματικές προτάσεις μας έκαναν να θέλομε να τα δοκιμάσουμε όλα παρά του ότι ο σερβιτόρος , όντας καινούργιος , δεν μπορούσε να μα ερμηνεύσει τις δημιουργίες του σεφ και μάλλον μας μπέρδεψε .
Το καλωσόρισμα με κρουστές πράσινες και ξανθές ελιές και ένα κομμάτι σαν λευκό βραχάκι μαλακιά φέτα συνοδιά νοστιμότατων ψωμιών μας γοήτεψε με την φρεσκάδα και την νοστιμάδα του.
Η χωριάτικη του χειμώνα μια σαλάτα με μπόλικες πρασινάδες, κόκκινές φλούδες παντζαριού, μπρόκολο και άχρωμα λαχανάκια Βρυξελλών μας φάνηκε μάλλον αδιάφορη χωρίς ιδιαίτερη γευστική δυναμική . Σίγουρα της έλειπε το σωστό ντρέσιγκ και το πιο βασικό της χωριάτικής δηλαδή ένα λευκό δυνατό τυρί (φέτα, ξινοτύρι, γαλοτύρι, ξινομυζήθρα) υπολείμματα του οποίου ανακαλύψαμε κρυμμένα μέσα στα φυλλώματα .
Περίμενα όμως με ανυπομονησία να έρθει η τυρόπιτα κιουνεφέ επιλογή των συνδαιτυμόνων μου διότι εγώ δεν θα παράγγελμα ποτέ ένα τέτοιοι πιάτο μια και γνωρίζοντας την δυσκολία του δεν θα ήθελα να αδικήσω τον σεφ.
Το κανταΐφι ήταν φανερά ζορισμένο στο ψήσιμο, ελαφρώς λασπωμένο από το λιπαρό τυρί και το αλλαντικό αδύναμο. Σαν ιδέα την βρήκα εξαιρετική αλλά το κιουνεφέ αλμυρό η γλυκό δεν έχει σημασία θέλει αέρινο δούλεμα και ψήσιμο γρήγορο σε δυνατή φωτιά γκαζιού και όχι στον φούρνο έτσι ώστε να γίνει ροδαλό και κριτσανιστό.
Ακολουθώντας τις οδηγίες του σερβιτόρου και επειδή πραγματικά τον τελευταίο καιρό με κούρασε η μόδα του ραγού σε οποιαδήποτε εκτέλεση του με κουνέλι , με μοσχάρι, με ουρές , με καβρουμα, και φυσικά το απαραίτητο ζυμαρικό παραδίπλα (ματσάτα , μακαρούνες …..) αποφασίσαμε να δοκιμάσομε το σιδηρόδρομο από μοσχάρι με τον πουρέ από πατάτα και το μελωμένο χοιρινό με σελινόριζα που είναι και ο αγαπημένος μου συνδυασμός .
Τρυφερό κρεατάκι με το κοκαλάκι του θα το ήθελα όμως πιο αεράτο , αυτή βαριά και ασήκωτη κόκκινη σάλτσα δεν το άφηνε να αναπνεύσει με τίποτε !!! Το χοιρινό αντίθετα είχε μια ανάλαφρή οξύτητα αλλά του έλειπε η πινελιά της πρωτοτυπίας και της τεχνικής .
Είπαμε να περιοριστούμε σε ένα γλυκάκι το ανάλαφρο μούς λεμονιού σίγουρα ένα σκαλοπάτι επάνω από το φαγητό!! Δροσερό, μοσχοβολιστό συνοδευμένο με μπισκοτάκια τραγανιστά και μια εξαιρετική σάλτσα από γιασεμί και μάγκο αληθινά το χαρήκαμε.
Φεύγοντας η αίσθηση μου ήταν ότι ακόμα και οι έμπειροι σεφ θέλουν πολύ δρόμο για να αποτυπώσουν στο πιάτο την γευστική σπιρτάδα και γοητεία ενός λεπτοδουλεμένου απλού ακόμα και αν έχουν επιστρατεύσει τα καλύτερα προϊόντα από όλη την Ελλάδα !!
Καθημερινά από τις 12.00-00:30μμ Τιμή: από €25-30/άτομο με κρασί.
Θεόδωρου Νέγρη 1, Μακρυγιάννη, τηλ.2109213500
Τηλέφωνο: 2109213500, 6948203777
Email: info@trapezaria.gr
Φαγητό 7
Service 8
Φωτισμός 9
Κάβα 8
Περιβάλλον Διακόσμηση 9
Parking όχι
Χώρος καπνιζόντων όχι
Πιστωτικές Κάρτες ναι
Φιλικό στο παιδί Ναι
RESERVE Ναι