ΑΡΧΙΚΗ UNCATEGORIZED

Taverna: Η Μυρσίνη Λαμπράκη δοκιμάζει “ξεκάθαρες” γεύσεις από τα χέρια του νικητή του Top Chef, Αθηναγόρα Κωστάκου!

Κυριακή μεσημέρι φτάσαμε πεινασμένοι σε μια Γλυφάδα ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο, που αναζητούσε ένα ζεστό στέκι να ξεκουραστεί και να χορτάσει με τίμιο, φιλικό και οικονομικό φαγητό.

AD: mytest

Είχα εδώ και μέρες ακούσει για την σύμπραξη  δυνάμεων δύο ταλαντούχων σεφ, του Γιώργου Βενιέρη και του Αθηναγόρα  Κωστάκουγια το μενού του «Taverna» και αναρωτιόμουν τι διαφορετικό μπορεί να δοκιμάσει κανείς στην «μπιφτεκούπολη» της Γλυφάδας, με δεδομένο ότι και αυτό το εστιατόριο κάνει focus στο κρέας.

Ο χώρος φωτεινός με ελαφρύ πράσινο χρώμα στους τοίχους, παλιά τσίγκινα κουτιά τροφίμων, ανοιχτή κουζίνα και ένα γοητευτικό καρό στην ταπετσαρία του πρώτου ορόφου.

Η πρώτη έκπληξη ήταν όταν ο ομολογούμενος ευγενέστατος σερβιτόρος μας καλωσόρισε με τεράστιο  δίσκο (ταμπλά) γεμάτο από μεζεδάκια < κλεισμένα> κυριολεκτικά στην διαφάνεια μικρών βάζων. Εμείς επιλέξαμε τον κατάλευκο ταραμά με ξύσμα λεμονιού και ψάρι Αθηναϊκή  με τραγανά λαχανικά και αληθινή μαγιονέζα. Βέβαια στον ίδιο δίσκο φιγούραραν λαδερές αγκινάρες με άνηθο, αν και  εκτός εποχής βέβαια το συγκεκριμένο λαχανικό!  Θα μπορούσαν βεβαίως να αντικατασταθούν ωραιότατα με τις εποχιακές μοσχοβολιστές σελινόριζες. Καθώς και ωραιότατα φασόλια πιάζ με τρίμμα αυγοτάραχου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκαμε στον πειρασμό να πάρομε μπόλικα μεζεδάκια γιατί θέλαμε να δώσουμε όλη την προσοχή μας στο κρεατοφαγικό μέρος του καταλόγου που φαινόταν πολύ ενδιαφέρον.

Τα τηγανιτά κεφτεδάκια όσο κι αν ακούγονται συνηθισμένα, εδώ είναι πολύ καλά εκτελεσμένα, χωρίς ίχνος λαδίλας αλά με σαλτσούλα δροσερή από γιαούρτι και δυόσμο με τέλεια αρωματική συμπύκνωση .

Το κοτοπουλάκι ολόκληρο στα κάρβουνα σε φύλλα λεμονιάς, μας ήρθε καταρχήν ξεκοκαλισμένο και  απίστευτα τρυφερό και ζουμερό, γεμάτο όξινους χυμούς που μας έκαναν να <γλύφουμε> τα δάχτυλα μας.

Μελωμένο τόσο όσο να βγάζει εκτός <γηπέδου> το μαχαίρι, το αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο σε γάστρα, χωρίς περιττά καρυκεύματα και με συνοδευτικό ένα απλό βουτυράτο πουρέ πατάτας  ο οποίος του ταίριαζε γάντι.

Το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων βέβαια το άφησα στο τέλος, τέσσερα χορταστικά μπιφτεκάκια στην σχάρα , στρουμπουλά – στρουμπουλά , καθισμένα επάνω σε μια δροσερή σαλτσούλα ντομάτας .

Τα γλυκά δεν τα παραγγειλάμε  μιας και όπως κατάλαβα είναι επιλογή των δύο σεφ και κινούνται και αυτά στην μαγική τριάδα : φρέσκο- τίμιο – νόστιμο .

Απαλό γιαουρτάκι με γλυκό κυδώνι, χαλβάς με καλά καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Τιμή:   20ευρώ με χύμα κρασί

Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 8, Γλυφάδα

Τηλ.: 210-8982155

Από την Μυρσίνη Λαμπράκη