ΑΡΧΙΚΗ LIFE FUNNY-ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Σαρακοστιανή «αμαρτία»: Η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια πέστο με μανιτάρια και σπανάκι

Δεν έχετε φάει πιο νόστιμα

Η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια πέστο με μανιτάρια και βασιλικό. Ποιός δεν αγαπά την αρωματική σάλτσα βασιλικού που λούζει τα μακαρόνια; Με την συνταγή που ακολουθεί θα γλείφετε σίγουρα τα δάχτυλά σας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τεμπελοτυρόπιτα χωρίς τυρί και αυγά.

AD: mytest

Υλικά

  • 225 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 225 γρ. σάλτσα πέστο
  • 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  • Ρίξτε το λάδι και μαγειρέψτε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
  • Προσθέστε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί το νερό αρκετά.
  • Προσθέστε το πέστο και την παρμεζάνα και τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτα όλα ομοιόμορφα.
  • Σερβίρετε, γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα και απολαύστε.

Μακαρονάδα express: Μακαρόνια με φέτα από άλλο…πλανήτη

Υπάρχει κάτι πιο απλό και ωραίο από ένα πιάτο μακαρόνια; Πόσο μάλλον από μια συνταγή για μακαρονάδα εύκολη και απλή και κυρίως πεντανόστιμη, με φέτα και ντοματάκια.

Η συγκεκριμένα συνταγή έχει γίνει viral στο TikTok, με πολλούς να επιχειρούν το περίφημο #fetapasta. Μια συνταγή πραγματικά πολύ εύκολη και εξαιρετικά γευστική. Τόσο εύκολη που μπορεί να συγκριθεί με τη συνταγή για μακαρόνια μπλουμ, που είχαμε δει πιο παλιά. Με την ευκαιρία, δείτε Tip για να πετυχαίνετε πάντα τα μακαρόνια όπως τα θέλετε.

Ας δούμε τη συνταγή:

Η συνταγή απλή, σαν να λέμε ότι κάνουμε μια… χωριάτικη ελληνική σαλάτα μακαρονάδα.

Υλικά συνταγής για μακαρόνια με φέτα

  • 500 γραμμ. τοματίνια
  • 200 γραμμ. φέτα
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 250 γραμμ. ζυμαρικά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια με φέτα

Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε ένα πυρέξ τα τοματίνια, προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και στο κέντρο βάζουμε τη φέτα.

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας.

Μόλις βγάλουμε τη φέτα με τα ντοματίνια από το φούρνο προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο και τα χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού, λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Και, ναι, η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη!