Ρίχνει μαγειρική σόδα στην τροφή για το καναρίνι: Λίγο μετά δημιουργεί κάτι το απίστευτο!

Απίστευτο!
Η συνταγή αυτή μπορεί να αποτελέσει μια εύκολη λύση για τη δημιουργία βάσης αυγοτροφής, για λευκά καναρίνια και χρώματος στα οποία οι χρωστικές του κρόκου του αυγού δημιουργούν πρόβλημα στο χρωματισμό τους. Και εδώ την λύση θα δώσει η μαγειρική σόδα, όπως και στην περίπτωση των σκύλων! Είτε στην περίοδο ταΐσματος των νεοσσών όπου έχουμε τη δημιουργία των πρώτων φτερών, είτε κατά την περίοδο της πτερόρροιας.
Συνταγή αυγοτροφής χωρίς χρωστικές για καναρίνια
Είναι μια λύση όπου οι ζωικές πρωτεΐνες του αυγού δεν εκλείπουν, αφού περιέχει ασπράδια αυγών που αποτελούνται από καθαρή πρωτεΐνη και νερό.
Τα ασπράδια μπορούν να μπουν είτε κατά τη δημιουργία της βάσης (αυγόψωμο), είτε αν θέλουμε να τα προσθέτουμε στην άνευ αυγού τριμμένη βάση, με τη μορφή βραστού σφιχτού αυγού, όποτε ετοιμάζουμε την 4-5 ημερών διατήρησης, φρέσκια αυγοτροφή .
Τι χρειαζόμαστε
500 ml αλεύρι ολικής άλεσης
6 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά μέλι
70 ml λαδί (εγώ βάζω ελαιόλαδο και σησαμέλαιο για ποικιλία λιπαρών οξέων και προσθέτω μετά το ψήσιμο στο τριμμένο μίγμα 2 κουταλιές της σούπας ανά 200 ml τρίμματος, για χορήγηση της βιταμίνης Ε χωρίς απώλειες λόγω θερμότητας) 2 κουταλιές baking powder, 1 κουτάλι μαγειρική σόδα!
1 κουταλιά ρίγανη
Ανακατεύουμε στο μούλτι το αλεύρι, τα τσόφλια των αυγών, τη ρίγανη, τη σόδα και την baking powder και κρατάμε το μείγμα σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μούλτι το εσωτερικό των αυγών (μόνο ασπράδια), το μέλι και το λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ψήνουμε είτε σε μία φόρμα στο φούρνο, είτε τα τοποθετούμε εξ αρχής σε ψωμοπαρασκευαστή που κάνει εκείνος όλα τα υπόλοιπα.
Αν δεν βάλουμε από την αρχή τα ασπράδια αλλά τα προσθέτουμε με τη μορφή βραστού αυγού, τότε βάζουμε στο μείγμα αντί των ασπραδιών 80-100 ml νερού.
Όταν το μείγμα ψηθεί
Δε θέλει πάνω από 3/4 της ώρας. Το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια κόβουμε όση ποσότητα θέλουμε και τη θρυμματίζουμε με τα χέρια μας.
Η αυγοτροφή μας είναι έτοιμη και διατηρείται για αρκετό καιρό στο ψυγείο (ειδικά αν είναι και χωρίς ασπράδια) περισσότερο και από την αυτήν την αυγοτροφή.
Η σημερινή συνταγή χωρίς ασπράδια μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί της πιο πάνω του αυγόψωμου, σαν βάση άνευ αυγού για όλα τα καναρίνια, όταν θέλουμε το αυγό να το χορηγούμε πρόσθετα μετά με τη μορφή φρέσκου αυγού.
Η αυγοτροφή έτοιμη πια, με την προσθήκη βραστού αυγού, γύρης και σιτέλαιου.