Η ελληνική κουζίνα διαπρέπει στο εξωτερικό!!

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 ο chef Θέμης Αγνάτος των ξενοδοχείων «The Romanos, Α Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort Costa Navarino» ταξίδεψε στην Ινδονησία και πέτυχε μια σημαντική διάκριση για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της! Η πρόσκληση ήταν σαφής: Το ξενοδοχείο «Keraton at the Plaza, a Luxury Collection Hotel» διοργάνωνε ένα Φεστιβάλ Γεύσεων που περιλάμβανε κουζίνες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η ελληνική. Έτσι ο chef Θέμης Αγνάτος ταξίδεψε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας όπου για δύο εβδομάδες μαγείρευε σε καθημερινή βάση πέντε χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας για τους πελάτες του ξενοδοχείου «Keraton at the Plaza, a Luxury Collection Hotel», ενός city hotel που φιλοξενεί κυρίως business people, κοσμοπολίτες, που για τις ανάγκες της δουλειάς τους ταξιδεύουν τακτικά και σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη, έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλές διαφορετικές γεύσεις και εθνικές κουζίνες. Κι όμως, οι δημιουργίες τουΈλληνα chef ενθουσίασαν τόσο πολύ τους πελάτες που τις δοκίμασαν ώστε το ξενοδοχείο αποφάσισε να εντάξει στο μενού του 8-9 ελληνικές γεύσεις! Μάλιστα οι Ινδονήσιοι chefs εκπαιδεύτηκαν στη δημιουργία των ελληνικών πιάτων ενώ οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τους προμηθευτές σε γιαούρτι, ελαιόλαδο, φέτα και ελιές με Έλληνες!
Οι εντυπώσεις του chef από τη συνολική εμπειρία αλλά και ειδικότερα από τους Ινδονήσιους ήταν εξαιρετικά θετικές. Στη συζήτηση που είχαμε μαζί του είχε μόνο τα καλύτερα λόγια να πει για τη βαθιά αίσθηση της φιλοξενίας που έχουν, την οποία μάλιστα σύγκρινε με την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία! Αν και βρέθηκε στην άλλη άκρη της γης, ο Θέμης μάς εξομολογήθηκε ότι αισθάνθηκε κυριολεκτικά «στο στοιχείο του» από την πρώτη στιγμή. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η μαγειρική ήταν η μεγάλη του αγάπη από την ηλικία των 10 ετών, ενώ ήδη στα 16 του ήξερε ότι θέλει να ασχοληθεί με αυτήν επαγγελματικά! Παρά το γεγονός ότι διαθέτει πλούσια διεθνή εμπειρία, η αναγνώριση της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας εκτός Ελλάδας δεν παύει να τον συγκινεί και θεωρεί την ένταξη ελληνικών πιάτων στο μενού ενός τόσο κοσμοπολίτικου ξενοδοχείου μεγάλη επιτυχία αλλά και καταξίωση που η χώρα μας έχει τόσο πολύ ανάγκη! Και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του!