Όπως την λατρέψαμε! Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και κρεμμύδι

Θα πάθετε πλάκα με τη γεύση
Η τυρόπιτα από μόνη της είναι ένα φανταστικό ελληνικό έδεσμα που μπορείς να τρως όλες τις στιγμές της ημέρας. Ωστόσο θα σου δείξουμε μια παραλλαγή που σίγουρα θα λατρέψεις. Τυρόπιτα με κρεμμύδι! Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά αν δεν δοκιμάσεις…θα χάσεις! Παράλληλα δείτε Από το 1906: Με διαφορά η καλύτερη τυρόπιτα της Αθήνας έρχεται από την… Πόλη.
AD: mytest
Υλικά
- μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κομμάτια περίπου 1 εκ
- έτοιμη ζύμη για κρούστα 320 γραμμάρια
- 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί φέτα
- 5 μεγάλα αυγά
- 150 ml γάλα
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει μόλις χρυσαφί χρώμα.
- Στρώστε στο ταψί σας τη ζύμη. Αν φτιάχνετε τη δική σας ζύμη, απλώστε την σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε πάχος 2-3 mm και στρώστε το ταψί.
- Κάντε λίγο τσάκισμα με τον αντίχειρα και τον δείκτη στη ζύμη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα δόντια ενός πιρουνιού.
- Προσθέστε τα ψημένα κρεμμύδια σε όλη τη βάση.
- Τώρα πασπαλίστε το τυρί.
- Χτυπήστε τα αυγά και το γάλα μαζί με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
- Ρίξτε το πάνω από το τυρί και τα κρεμμύδια όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε.
- Ψήνετε για περίπου 35 – 45 λεπτά.
- Κόβετε και σερβίρετε!
Καλή σας απόλαυση!