ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή όνειρο: Φτιάξε χειμωνιάτικη γιαουρτόσουπα

Απίστευτη γεύση

Η παρακάτω συνταγή από τον Παναγιώτη Παπαδάκη είναι χειμωνιάτικη γιαουρτόσουπα με βελούδινη υφή. Από πολύ πολύ παλιά αυτή η σούπα είναι βάλσαμο για το στομάχι και για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. 

AD: mytest

Πάμε να δούμε πώς θα τη μαγειρέψουμε:

Συνταγή: Φτιάξε χειμωνιάτικη γιαουρτόσουπα

Υλικά

  • ρύζι 130 γραμμάρια γλασέ
  • νερό 1,5 λίτρο βραστό
  • Γιαούρτι στραγγιστό 400 γραμμάρια 2%
  • λεμονι Χυμό από 1/2
  • κρόκους αυγού 1 από μέτριο αυγό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας (15 γραμμάρια)
  • αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
  • πιπέρι Κατά βούληση

Για το αρωματισμένο ελαιόλαδο

  • ελαιόλαδο 40 ml
  • θυμάρι 1-2 πρέζες

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι 1 πρέζα
  • ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
  • κρουτόν 1 χούφτα

Με την ευκαιρία δοκιμάστε μία υπέροχη συνταγή για πηχτή κοτόσουπα με φιδέ και λαχανικά

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό το ρύζι γλασέ, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1,5 λίτρο βραστό νερό μαγειρεύοντάς το για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ή 2 κεσεδάκια, τον χυμό λεμόνι, τον κρόκο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με μια κουτάλα παίρνουμε από το νερό που βράζει το ρύζι ρίχνοντας το σιγά σιγά μέσα στο μπολ (περίπου 300 γραμμάρια). Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα μαζί ανακατεύοντας καλά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για ακόμη 5-8 λεπτά. Για το αρωματικό λάδι βάζουμε ένα μπρίκι πάνω στην φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο θυμάρι και το ζεσταίνουμε.σούπα-με-γιαούρτι-συνταγή-
  • Το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε πολύ καλά και κλείνουμε την φωτιά. Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι ,ελαιόλαδο και κρουτόν. Η πιο νόστιμη σούπα βάλσαμο για το στομάχι!! Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!! Καλή σας επιτυχία!!

Πηγή: daddy-cool.gr