Υπέροχη συνταγή: Ελαφριά τυρόπιτα με γιαούρτι

Δοκιμάστε τη και πείτε μας γνώμη!
Δεν υπάρχει καλύτερο, εύκολο και πιο νόστιμο γεύμα από την τυρόπιτα και ειδικά όταν η συνταγή περιέχει και γιαούρτι, τότε η επιτυχία για μια ελαφριά τυρόπιτα για κάθε ώρα της ημέρας είναι βέβαιη.
AD: mytest
Παράλληλα, δείτε την πιο εύκολη συνταγή για μακαρονάδα με κιμά light
Συστατικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 3 αβγά
- 400 γρ. φέτα, με χαμηλά λιπαρά
- 400 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 2 φλιτζάνια γάλα & 4 κουτ. της σούπας ακόμα
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- Αλάτι και πιπέρι
- Δυόσμος και μαϊντανός
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζεις τη φέτα και τρίβεις εκείνη τη στιγμή τη γραβιέρα. Προσθέτεις το γιαούρτι, το δυόσμο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το γάλα και ανακατεύεις.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο και ρίχνεις 2 κουταλιές στο μείγμα με τα τυριά.
- Ραντίζεις ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείς πολύ προσεκτικά 3 φύλλα στη βάση. Ρίχνεις λίγο βούτυρο και απλώνεις το μείγμα με τα τυριά.
- Βάζεις πάνω από τη γέμιση τα υπόλοιπα τρία φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λίγο λάδι και βούτυρο.
- Σε ένα μικρό μπολάκι, χτυπάς τα αβγά και ενώνεις με το υπόλοιπο βούτυρο. Περιχύνεις το μείγμα σου πάνω από την τυρόπιτα σου.
- Χαράζεις την πίτα σου με ένα μαχαίρι και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.