Η απόλυτη συνταγή! Κανελόνια γεμιστά με κιμά

Απλά τέλειο!
Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να ετοιμάσεις κανελόνια με κιμά στο υπόσχομαι, ενώ τα διάφορα τυριά και η σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά θα γαργαλίσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου! Κλασικό και παράλληλα εντυπωσιακά νόστιμο.
AD: mytest
Δείτε επίσης: Γέμιση γαλοπούλας: Η απόλυτη συνταγή από την Βέφα Αλεξιάδου!
Η απόλυτη συνταγή! Κανελόνια γεμιστά με κιμά
Υλικά
- 1 κουτί κανελόνια (500gr)
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1 κύβος ζωμός κρέατος
- 1 κ.σ τοματοπελτέ
- 1/2 ποτήρι νερό
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 100 gr κεφαλογραβιέρα
- 100-150 gr ρεγγάτο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- Μαϊντανό
- Μπαχάρι
- Αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
- Βασιλικό
- 300 gr γκούντα
Εκτέλεση
- Βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι που καίει να τσιγαριστεί και πρόσθεσε τον κιμά.
- Όταν τσιγαριστεί και ο κιμάς, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι πιπέρι, τον πελτέ και την ντομάτα τριμμένη, εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά.
- Ανακάτεψε και άσε την σάλτσα να δέσει και να φύγουν τα υγρά της.
- Πρόσθεσε και τα τυριά, εκτός από το gouda, αφού τα κόψεις σε κομματάκια (ή ακόμη καλτερα τα τρίψεις) και ανακάτεψε
- Τέλος ρίξε την φρυγανιά και σβήσε την φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, ξεκίνα να γεμίζεις τα κανελόνια. Στρώσε τα γεμιστά κανελόνια σε ταψι.
- Βάλε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήσε στο φούρνο στους 200 C στον αέρα, περίπου για 30-45 min.
- Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, ρίξε από πάνω και το τριμμένο gouda και άφησε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.