ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμελωμένες και ζουμερές: Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο!

Δοκίμασέ τες και θα μας θυμηθείς

Οι χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια. Ωστόσο, για να είναι ζουμερές και νόστιμες, χρειάζονται μερικά μυστικά. Αν το κρέας ψηθεί πολύ, μπορεί να στεγνώσει, ενώ όταν ακουμπά στις πατάτες και το λάδι, μπορεί να χάσει την τραγανή υφή του.

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Το μυστικό της γιαγιάς για αφράτα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να πετύχετε τέλειες μπριζόλες:

  • Χρόνος ψήσιμο: Αντί για ώρες στο ψήσιμο, οι χοιρινές μπριζόλες χρειάζονται περίπου 25 λεπτά στους 160°C για να παραμείνουν ζουμερές.
  • Προετοιμασία: Καθαρίστε τις πατάτες και βάλτε τις στον φούρνο να ψηθούν περίπου 25 λεπτά πριν το κρέας. Αυτό θα βοηθήσει να μην κολήσουν.
  • Σχάρα: Τοποθετήστε μια σχάρα πάνω από τις πατάτες, ώστε οι μπριζόλες να ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να αγγίζουν το ταψί.
  • Πάχος κρέατος: Επιλέξτε σπαλομπριζόλες με πάχος περίπου 3 εκατοστά για να ψηθούν σωστά.
  • Θερμοκρασία φούρνου: Ψήστε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C και λίγο πριν το τέλος, χρησιμοποιήστε το γκριλ για 5 λεπτά για να καραμελώσουν.
  • Μπαχαρικά: Προσθέστε μαύρη ζάχαρη και πάπρικα στο μείγμα των μπαχαρικών για να ενισχύσετε τη γεύση και το χρώμα της μπριζόλας. Μην ξεχάσετε να ταμπονάρετε το κρέας πριν το τρίψετε με τα μπαχαρικά για καλύτερο αποτέλεσμα.

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay

Υλικά

  • 2 σπαλομπριζόλες χοιρινές
  • 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 6-7 μέτριες πατάτες

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay

Εκτέλεση

Αν οι μπριζόλες είναι κατεψυγμένες, αφήστε τις να αποψυχθούν στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Στη συνέχεια, ταμπονάρετε τις με χαρτί κουζίνας.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και τοποθετήστε τις πατάτες να ψήνονται για 25 λεπτά πριν προσθέσετε τις μπριζόλες.

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και τρίψτε τα καλά στο κρέας.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C και τοποθετήστε τις μπριζόλες πάνω στη σχάρα. Ψήστε για 25 λεπτά.

Στη συνέχεια, ανεβάστε το φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά ώστε να καραμελώσουν.

Αφήστε τις μπριζόλες να “ξεκουραστούν” για 5 λεπτά πριν τις σερβίρετε.