ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγκράτι: 32 αγαπημένα στέκια για καφέ, φαγητό και ποτό

Παγκράτι

Ψαγμένα και maintream στέκια στην πιο κουλ γειτονιά της Αθήνας

Μια βόλτα από το Παγκράτι, αμέσως θα σε πείσει ότι μόλις ήρθες στην πιο ζωντανή και hot γειτονιά της Αθήνας, εκεί που το κλασικό δίνει ραντεβού με το καινούριο, εκεί που η elegant αισθητική συναντά το εναλλακτικό στοιχείο.

AD: mytest

Η πυκνοκατοικημένη γειτονιά με τα χίλια πρόσωπα και τις τρεις πλατείες, τις όμορφες γωνιές, τους διάσημους κατοίκους των τεχνών και των γραμμάτων και του -ομολογουμένως- δυσεύρετου πάρκινγκ (ούτε με τάμα!), έχει πολλές ιστορίες να σου αφηγηθεί και δεκάδες μαγαζιά για φαγητό και ποτό να σου προτείνει. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που σας προτείνουμε έξοδο στο Παγκράτι (δείτε εδώ την πρώτη).

Το athensmagazine.gr συγκέντρωσε 32 must στέκια με ξεχωριστή προσωπικότητα για φαγητό, ποτό και καφέ. 

Για φαγητό

  • Μοντέρνα δημιουργική κουζίνα

Soil

Το πανέμορφο, διώροφο νεοκλασικό κτήριο που κατασκευάστηκε το 1925 στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, ακριβώς πίσω από το Καλλιμάρμαρο, είναι το σπίτι του βραβευμένου Soil.

Η γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο με αστέρι Μichelin Soil, ξεκινά από τον ιδιωτικό κήπο του σεφ Τάσου Μαντή στο Αλεποχώρι. Το εστιατόριο ξεχωρίζει για την αγνότητα των υλικών, την αγάπη για τη φύση και τη «farm-to-table» προσέγγιση.

Αν θέλετε μια πιο ιδιαίτερη γεύση , το μενού του fine dining εστιατορίου προτείνει τρία πιάτα με πρωταγωνιστή το χέλι: φρέσκο (ζωμός αρωματισμένος με κόκαλα χελιού, λεμονόχορτο), καπνιστό (παραπούλια, αχίλλεια, καπουτσίνο, mini burger (guanciale, vadouvan, ξινήθρα). 

Τα ξύλινα πατώματα και τα πανύψηλα ταβάνια συνδυάζονται αρμονικά με τη μοντέρνα και minimal διακόσμηση. Η ανοιχτή κουζίνα και το chef’s table στο ισόγειο συμπληρώνουν την εντυπωσιακή γευστική εμπειρία. Ένα πολυτελές και μοντέρνο περιβάλλον με μοναδικά χαρακτηριστικά αθηναϊκού νεοκλασικισμού και έναν «μυστικό» κήπο, που ανοίγει τις πόρτες του τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Φερεκύδου 5, Παγκράτι, 210 7513505

Λογαριασμός Instagram εδώ

Λογαριασμός Facebook εδώ

Lost Athens

Όταν ο Βασίλης Στεφανάκης, ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του Lost Athens, ήρθε στην Αθήνα από τον Βόλο, ένιωσε σαν χαμένος στη μεγαλούπολη. Κάπως έτσι προέκυψε το όνομα του εστιατορίου που μετράει πέντε χρόνια παρουσίας στη γειτονιά του Παγκρατίου.

Τα πιάτα στο Lost Athens ετοιμάζονται από αγνά υλικά Ελλήνων παραγωγών και οι τιμές είναι αυτό που λέμε και στο χωριό μας… «value for money».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lost (@lost.athens)

Μπαίνοντας στο χώρο με την ανοιχτή κουζίνα θα νιώσεις ότι μπήκες σε ένα φιλικό σπίτι τη στιγμή που η οικοδέσποινα ετοιμάζει το φαγητό της οικογένειας για το κυριακάτικο τραπέζι. Τις επιλογές του καταλόγου ελληνικής, δημιουργικής κουζίνας επιμελείται η σεφ, Ελένη Σαράντη. Η δημιουργία αυτής της «ζεστής» αίσθησης ήταν άλλωστε και ο σκοπός της σεφ.

Το Αραντσίνο, μοσχάρι κοκκινιστό με μπαχαρικά και κρέμα από κεφαλοτύρι, το μοσχαρίσιο ταρτάρ με τερίνα πατάτας και hollandaise και η μπουράτα με πικλαρισμένα τοματίνια και λάδι ρίγανης, είναι ορισμένα από τα κυρίως πιάτα που θα βρεις στο μενού του εστιατορίου. Θα συνοδεύσεις με κρασί από μια ενδιαφέρουσα wine list και θα κλείσεις το γεύμα σου με μια γλυκιά πινελιά από ρυζόγαλο αρωματισμένο με κάρδαμο, κουκουνάρι, καραμέλα και κανέλα.

Αρχελάου 7, 210 7230832

Λογαριασμός Instagram εδώ

Επίσημη ιστοσελίδα

  • Γαλλική κουζίνα, fine dining

Σπονδή

Το εστιατόριο Σπονδή, που ιδρύθηκε από τον Απόστολο Τραστέλη το 1996 δεν χρειάζεται συστάσεις. Βραβευμένο (και με αστέρι Michelin) και ένα από τα κορυφαία της Αθήνας, ενσαρκώνει διαχρονικές αξίες, κορυφαία ποιότητα και αυθεντική αισθητική.

Ένα από τα προσεγμένα πιάτα που θα δοιμάσετε είναι πάπια με παντζάρι, πεύκο, κόκκινο shiso και βατόμουρο, επίσης ζαρκάδι και χριστόψαρο με κόκκινη κολοκύθα.

Σχεδόν τριάντα χρόνια και πάντα με έμφαση στη βιωσιμότητα και τα τοπικά προϊόντα, το πανέμορφο νεοκλασικό του Παγκρατίου, συνεχίζει να μας καλεί σε μια μοναδική γαστρονομική περιπέτεια υψηλής ποιότητας.

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107 564 021

Λογαριασμός Instagram εδώ

Λογαριασμός Facebook εδώ

Επίσημη ιστοσελίδα

  • Tαβέρνα

Καραβίτης

Ένα όνομα μια ιστορία. Μια από τις πλέον ιστορικές και διαχρονικές ταβέρνες σε ολόκληρη την Αθήνα βγαλμένη λες από άλλη εποχή, ξακουστή μεταξύ άλλων για τα βαρέλια της, τα κεφτεδάκια της (δεν γίνεται να μην τα δοκιμάσεις), την πανέμορφη αυλή της αλλά και για τον Μάνο Χατζιδάκι, καθώς υπήρξε αγαπημένο στέκι του (μαζί με τον Μαγεμένο Αυλό).

Ο φημισμένος Καραβίτης, αρχικά ξεκίνησε ως ένα μικρό μαγαζάκι που προμήθευε τη γειτονιά με κάρβουνα. Στη συνέχεια η κυρία Ισμήνη Λινάρδου, η σύζυγος του Καραβίτη, άρχισε να κερνάει μεζεδάκια γείτονες και φίλους ώστε να μην πίνουν ξεροσφύρι το κρασί τους και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Στη φημισμένη ταβέρνα του Παγκρατίου θα φας χορταστικές μερίδες και το τραπέζι σου θα γεμίσει με πιατέλες φορτωμένες με παϊδάκια, τραγανές τηγανητές πατάτες (στο χέρι), μπριζόλες, αρωματικά κεφτεδάκια και μπιφτέκια και αρκετές ακόμα νοστιμιές, αρκεί να έχεις λίγη υπομονή ειδικά τα Σαββατοκύριακα.  

Παυσανίου 4, Παγκράτι, 210 7215155ίδες 

Λογαριασμός Facebook εδώ

Μουριές

Από τις πλέον ιστορικές ταβέρνες του Παγκρατίου και αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους μυημένους στο κρέας. 

Οι «Μουριές» βρίσκονται στη γειτονιά της Πλατείας Βαρνάβα από το 1972 και δεκαετίες μετά καταλαβαίνει κανείς ότι η υπόθεση έχει  πολύ… ψαχνό! 

Για τους μη μυημένους, πρόκειται για έναν παραδοσιακό «ναό» του κρέατος που στην κυριολεξία μας τραβάει από τη μύτη! Τα παϊδάκια (αρνίσια και κοτόπουλου), τα μπριζολάκια, τα T-Bone, τα λουκάνικα, οι πικάνιες και οι σπαλομύτες -όλα από φρέσκο κρέας, ψημένα στα κάρβουνα- έχουν την τιμητική τους, χωρίς να λείπουν ορισμένες επιλογές μαγειρευτών, ψαρικών και λαδερών. 

Πλατεία Βαρνάβα & Μελισσού 1, 210 7016100, 698 777 66 20

Λογαριασμός Facebook εδώ

  • Κλασική διεθνής κουζίνα

Μαγεμένος Αυλός

Ιστορικό στέκι που από το 1961 συνεχίζει να γοητεύει Αθηναίους και επισκέπτες, διάσημους και μη.

Εκλεπτυσμένος και κομψός χώρος σε μια καταπράσινη γωνιά, εδώ και δεκαετίες έχει αποτελέσει αγαπημένο στέκι των ανθρώπων της Τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού και της πολιτικής. Η σάλα του έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Νίκος Γκάτσος, ο Μάνος Κατράκης, η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Δημήτρης Χορν, ο Αλέξης Μινωτής και τόσοι άλλοι. Ωστόσο, ο Χατζιδάκις είχε κάνει τον Μαγεμένο Αυλό δεύτερο σπίτι του.

Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα ελληνικής και μεσογειακής διατροφής με πινελιές διεθνούς κουζίνας και ένα ολοκληρωμένο φλαμπέ μενού που παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια των πελατών. Από τις προτάσεις της κουζίνας ξεχωρίζει το κλασσικό βιενέζικο σνίτσελ, το ψαρονέφρι Mozart με μέλι και μουστάρδα, καθώς και το παραδοσιακό μοσχαράκι στάμνας σπιτικής συνταγής.

Το χειμώνα το εστιατόριο φιλοξενεί μικρά μουσικά σχήματα, ενώ όταν ο καιρός ζεσταίνει, οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα πιάτα τους στον καταπράσινο κήπο του εστιατορίου.

Αμύντα 4, Πλατεία Προσκόπων, 21 07223195

Λογαριασμός Facebook εδώ

  • Κρητική ταβέρνα

Κατσούρμπος

Ο «Κατσούρμπος» ήταν ήρωας της αναγεννησιακής κρητικής κωμωδίας του Γεωργίου Χορτάτση και εκείνος που «βάπτισε» το ιστορικό εστιατόριο -και συνώνυμο πλέον- του Παγκρατίου.

Στον παραδοσιακό Κατσούρμπο θα έρθεις για να γευτείς αυθεντική κρητική κουζίνα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που έχει φτιαχτεί με φροντίδα και μεράκι. Η ατμόσφαιρα, τα υλικά, τα αρώματα, τα μπαχάρια, οι γεύσεις, η ιστορία, οι εικόνες από το παρελθόν συνδέονται με τον ήρωα του Χορτάτση.

Ο Κατσούρμπος θα σου θυμίσει αυτό που ενδεχομένως έχεις ξεχάσει: ότι το φαγητό είναι απόλαυση. Όρεξη να έχεις λοιπόν για αυθεντικό ντάκο σε κρητική μαρινάδα, ανωγειανό γαμοπίλαφο, πιάτα με στάκα, σταμναγκάθι, ασφαλώς το εφτάζυμο «διαβολόψωμο», σαρικόπιτες (στριφτές πίτες με ξινή μυζήθρα που τρώγονται κατά προτίμηση με μέλι) και άφθονη ρακή.

 

Επίσης, αξίζει να γνωρίζεις πως οι συνταγές φτιάχνονται από αγνά υλικά της ελληνικής γης και τα περισσότερα έρχονται από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης.

Αμύντα 2, Πλάτεία Προσκόπων 210 7222167-8

Λογαριασμός Facebook εδώ

Επίσημη ιστοσελίδα

Το Καπλάνι

Στο Καπλάνι του Μανώλη Ρωμανάκη (από τα Ρωμανάκια στην Αγία Παρασκευή), θα απολαύσεις αυθεντική κρητική κουζίνα με δημιουργικές μεσογειακές πινελιές σε έναν καλαίσθητο πάλλευκο χώρο που απλώνεται σε τρία επίπεδα: στον εξωτερικό, στην εσωτερική σάλα και στον ατµοσφαιρικό περιµετρικό εξώστη.

Και για να σου λυθεί η απορία, το όνομα του εστιατορίου δόθηκε τιμής ένεκεν στον πρόγονο του ιδιοκτήτη, Γιώργο Ρωμανό, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «καπλάνι» επειδή πολεμούσε σαν άγριο θηρίο στην εποχή της Τουρκοκρατίας.

Στο Καπλάνι θα απολαύσεις τους περιβόητους χοχλιούς μπουρμποριστούς, απάκι σβησμένο στο τηγάνι με παλαιωμένο ξύδι, στάκα με αυγά, χειροποίητη μαραθόπιτα, τηροζούλι (ξηρός ανθότυρος στη σχάρα με μαρμελάδα σπιτικιά από πανδαισία φρούτων), σαλάτα «κοπέλι» (με ρόκα κοπέλι, σπανάκι κοπέλι, παντζαρόφυλλα κοπέλι, μανούρι σχάρας, φρέσκια γύρη και σάλτσα θυμαρίσιου μελιού με βαλσάμικο), κότσι πρόβειο σιγοψημένο το οποίο συνοδεύεται με πουρέ σελινόριζας, σχιουφιχτά (χειροποίητα μακαρόνια από αλεύρι χαρουπιού, με κοτόπουλο, σάλτσα από σύγκλινο, κολοκύθι, ντοματίνια και ξηρό ανθότυρο), ζουμερές γεύσεις της παρασιάς -δηλαδή της σχάρας- και άλλα παραδοσιακά κρητικά εδέσματα. Για επιδόρπιο σου προτείνουμε σφακιανόπιτα με θυμαρίσιο μέλι και παγωτό κανέλα ή εναλλακτικά κηρήθρα αυθεντική με το μέλι της. 

Ευφρονίου 47, περιοχή Caravel, 210 7211161 & 210 7211191

Λογαριασμός Instagram εδώ

Λογαριασμός Facebook εδώ

Επίσημη ιστοσελίδα 

  • Street Food

    Colibri

    Θα το βρεις κάτω από το λόφο του Αρδηττού και στην Πλατεία Βαρνάβα. Το δεύτερο «αδελφάκι» λειτουργεί από το μεσημέρι και είναι λίγο πιο άνετο, ενώ θα το επιλέξεις γιατί θέλεις να φας αυθεντικό και ζουμερό american burger και τραγανή ιταλική πίτσα σε οικονομικές τιμές.

    Σου προτείνουμε πίτσα El greco με σάλτσα ντομάτας, mozzarella, φέτα, φρέσκια ντομάτα, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι και μαύρες ελιές. Από τις burger επιλογές, μπορείς να δοκιμάσεις το Mild curry burger
    με μπιφτέκι κοτόπουλο με curry, ντομάτα, αγγούρι, iceberg, BBQ sauce και μαγιονέζα. Συνοδεύεται από γαρνιτούρα της επιλογής σου, ωστόσο μια μερίδα πατάτες τηγανητές με τριμμένη παρμεζάνα δεν είναι ποτέ αρκετή.

    Αυτές τις ημέρες ετοιμάζεται να μας προτείνει νέο μενού του -grill house colibri- με γεύσεις στη σχάρα, όπως αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι, κεμπάπ και άλλα καλούδια.


    Bonus tip:
    Το φημισμένο ταχυφαγείο δανείζεται το όνομά του από το μικροσκοπικό εξωτικό πτηνό της Αμερικής που είναι γνωστό για το γρήγορο χτύπημα των πολύχρωμων φτερών του.

    Αναπαύσεως 9, 210 9214277

    Εμπεδοκλέους 9-13, 210 7011011

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    Nob

    New entry στη γειτονιά του Παγκρατίου και ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Το νέο μπεργκεράδικο της περιοχής άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Μάρτιο για να μας προτείνει όχι και τόσο συνηθισμένα μπέργκερ, αυτό άλλωστε δηλώνουν και τα αρχικά του: Νot Ordinary Burger.

    Στον κατάλογο του νέου street food του Βαγγέλη Λεούση με την pop διάθεση, θα βρεις τη νοστιμιά της απλότητας από εξαιρετικά υλικά. Μας αρέσει που το αφράτο ψωμάκι, ζυμώνεται και ψήνεται στον ίδιο χώρο καθώς η κουζίνα του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή ενός μεγάλου εστιατορίου.

    Τον λιτό κατάλογο θα τον διαβάσεις σε μόλις ένα λεπτό, καθώς οι επιλογές είναι μετρημένες αλλά προσεγμένες, κατά το σοφό ρητό: «λίγα και καλά». Το μενού διαθέτει πέντε μπέργκερ (Smash cheesebuerger, wagyu beef burger, brisket, chicken buttermilk και vegetarian), δύο σαλάτες και δύο ορεκτικά (κοτόπουλο buttermilk και μίνι bao bun)

    Το μαγαζί λειτουργεί από τις 16.00 καθημερινά κάνοντας και delivery.

    Ερατοσθένους 3, 210 7526173

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός TikTok εδώ

    • Για πίτσα

    Tre Sorelle

    To Tre Sorelle είναι μια ωδή στην πίτσα και ένα από τα καλύτερα αθηναϊκά spot για πίτσα! Το cool στέκι του Παγκρατίου άνοιξε το 2018 από τον Ευάγγελο Καραμιχάλη, τον Μιχάλη Χατζηγιάκο και τον Κώστα Ζουμή. Παλαιότερα ο χώρος φιλοξενούσε τρία καταστήματα που ανήκαν σε τρεις αδελφές. Και κάπου εδώ οι λάτρεις των αριθμών σκάνε ένα πονηρό χαμόγελο καθώς έχουν ήδη παρατηρήσει την επανάληψη του μαγικού αριθμού «3». Το ίδιο έκαναν και οι τρεις ιδιοκτήτες που σε συνδυασμό με το τρίπτυχο ποιότητα-εμπειρία-τιμή, αποφάσισαν ότι το νούμερο «3» πρέπει να μπει στο όνομα του μαγαζιού.

    Στο Tre Sorelle η πίτσα φτιάχνεται µε ζυµάρι που ωριµάζει για 48 ολόκληρες ώρες, ψήνεται σε έναν ειδικό ξυλόφουρνο και μπαίνει στο πιάτο μας τραγανή και µυρωδάτη, ακριβώς όπως η αυθεντική ιταλική πίτσα. 

    Αν πηγαίνεις για πρώτη φορά τότε πρέπει να δοκιμάσεις την αξεπέραστη Tartufo με φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια, βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό. Αν ο ουρανίσκος σου αντέχει τις συγκινήσεις, σου προτείνουμε την εκρηκτική Diavola με spicy σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα και σαλάμι βετριτσίνα.


    Ωστόσο, Tre Sorelle διαθέτει και μια δυνατή μπάρα με πλούσια cocktail και wine list που σε προ(σ)καλούν να συνοδεύσεις τα νόστιμα πιάτα σου. 

    Αρχελάου 19, 211 4072172

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    Oh my Pinsa

    Oι σαλάτες, τα ορεκτικά, τα γλυκά και φυσικά η πίτσα που θα φας στο εν λόγω στέκι θα σε κάνουν να αναφωνήσεις «Oh My Pinsa!».

    Η pinsa -πρόγονος της pizza- αποτελεί μια παράδοση που πάει πίσω στην αρχαία Ρώμη! Η pinsa με την ωοειδή της μορφή και τη ζύμη από τρία άλευρα που ωριμάζει για 72 ώρες, ήταν η επιλογή των αρχαίων για να συνοδεύουν τυριά και αλλαντικά. Τώρα, ψήνεται σε πέτρα και είναι έτοιμη να γίνει το αγαπημένο σου streetfood.

    Οβάλ ή στρογγυλή, ελαφριά, και αφράτη… η Pinsa συνδυάζει κλασική ποιότητα και σύγχρονη γεύση από αγνές πρώτες ύλες.

    Στα highlights του μενού συγκαταλέγεται η πεντανόστιμη Salsiccia με λουκάνικο τύπου salsiccia, τσιπς πατάτας, καπνιστή πανσέτα, μοτσαρέλα, ελαφριά κρέμα σκόρδου, spicy μέλι, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για τους φαν των ελληνικών γεύσεων υπάρχει η Greca, ενώ οι μυημένοι στη χορτοφαγία μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε Vegetariana και Vegan. To μενού συμπληρώνεται από τρεις σαλάτες, δύο ορεκτικά και ισάριθμα γλυκά.

    Ευφράνορος 21, 211 4118184

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    Cupola 

    Το Cupola άνοιξε τις πόρτες του το 2017 για να μας ταξιδέψει μέσα από τα πιάτα του στην Ιταλία.

    Η μοντέρνα και casual trattoria με την ανοιχτή κουζίνα, βρίσκεται στον μικρό πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι. Στον προσεγμένο χώρο του κυριαρχεί το ξύλο και οι μαύρες επιφάνειες, αλλά την προσοχή σου θα κλέψουν όσα διαδραματίζονται στην open kitchen του εστιατορίου.

    Στο Cupola θα δοκιμάσεις πεντανόστιμη πίτσα με ζυμάρι που ωριμάζει για 72 ώρες. Η all time classic πίτσα Napolitana, ξεχωρίζει στο ενδιαφέρον μενού, ενώ η Parma (με mozzarella, prosciutto di Parma, σάλτσα ντομάτας San Marzano, grana padano και ρόκα) είναι από τις αγαπημένες.

    Στα must ανήκουν ακόμα τα: Bucatini Carbonara με καπνιστή pancetta, pecorino και κρόκο αυγού, Melanzana alla Parmigiana (μελιτζάνα, κρέμα παρμεζάνας, σάλτσα ντομάτες, mozzarella fior di latte και βασιλικό) και Vitello Tonnato (με νουά μόσχου, σάλτσα tonnata, ραπανάκι, παστό λεμόνι και κάπαρη.

    Ο sommelier Γιάννης Μακρής έχει επιμεληθεί μια εξαιρετική wine list με γύρω στις 100 ετικέτες κρασιού.

    Ευφορίωνος 13, 210 7104040

    Λογαριασμός στο Instagram εδώ

    Λογαριασμός στο Facebook εδώ

    Επίσημη ιστοσελίδα

    • Μοντέρνα Ταβέρνα

    Μαύρο Πρόβατο

    Μόλις μπήκες στην πιο γνωστή μοντέρνα ταβέρνα του Παγκρατίου όπου θα συναντήσεις γνωστούς καλλιτέχνες, φοιτητές και παρέες από κάθε γειτονιά της Αθήνας.

    Το Μαύρο Πρόβατο βρίσκεται στη γωνία των οδών Αρριανού 33 και Πολέμωνος από το 2012 και 12 χρόνια μετά, παραμένει talk of the town.



    Εδώ θα δοκιμάσεις μοναδικές γεύσεις μέσα από μια μεγάλη ποικιλία επιλογών δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, μεταξύ των οποίων την πασίγνωστη πλέον σαλάτα «Μυρτώ» με ψημένο μανούρι, ανάμεικτα λαχανικά, σωταρισμένους ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι και σως βατόμουρο, επίσης το μπουγιουρντί (σαγανάκι φέτα με πιπεριές φλωρίνης, ντομάτα, τσίλι και φρέσκα μυρωδικά), το χουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας), τη χοιρινή μπριζόλα tomahawk, κ.ά.

    Αρριανού 33, τηλ 210 7223466

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Επίσημη ιστοσελίδα

    • All Day

    Άκρα

    Μια από τις πιο φρέσκες και σημαντικές γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής που γρήγορα έγινε talk of the town, είναι το εστιατόριο Άκρα των Γιάννη Λουκάκη και Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

    Πρόκειται για έναν χώρο που δένει αρμονικά το insdustrial με το κλασικό στοιχείο, και έχει ως πρωταγωνιστές  την ανοιχτή -open fire- κουζίνα και το ζαχαροπλαστείο – αρτοποιείο που αυτομάτως δηλώνει ότι το μαγαζί δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά κάτι πολύ περισσότερο…

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ακρα (@akra_ath)

    To μενού του μοντέρνου αυτού μπιστρό αλλάζει σχεδόν καθημερινά, ενώ ξεχωριστό κεφάλαιο στον κατάλογο έχουν τα λαχταριστά γλυκά του pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη τα οποία από μόνα τους αποτελούν ένα καλό λόγο για να φτάσεις… στα Άκρα!

    Το αρνάκι με άγριες αγκινάρες θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά, ενώ οι κολοκυθανθοί με ξινόχοντρο και συκωταριά θα σε πείσουν για ακόμα ένα γύρο. Στα Άκρα το φαγητό αντιμετωπίζεται με σεβασμό και δίνεται έμφαση στην τοπικότητα, τη βιωσιμότητ α και την αξιοποίηση κάθε υλικού. Εδώ το food waste είναι ανύπαρκτο και αυτό από μόνο του μας αρέσει.
    Αμύντα 12, Πλατεία Προσκόπων, 210 7251116

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    • Mεζεδοπωλείο – Τσιπουράδικο

    Πιάτσα Τσιπουράκι

    Δίπλα στις Μουριές θα βρεις το «Πιάτσα Τσιπουράκι», ένα σύγχρονο καφενείο που συνδυάζει τη γοητεία του παραδοσιακού και τονίζει ακόμα περισσότερο την έννοια της γειτονιάς στην περιοχή.

    Εκτός από μερακλίδικο καφέ, θα απολαύσεις το τσίπουρο, το ούζο ή τη μπίρα σου και θα τα συνοδεύσεις με πεντανόστιμους μεζέδες. Σου προτείνουμε τυρί σαγανάκι και γαύρο μαρινάτο. Στον κατάλογο υπάρχουν επίσης ρέγγα, γαρίδες τηγανητές, χταποδάκι ξυδάτο, λουκάνικο, κ.ά, σε πιατάκια, μερίδες ή ποικιλίες. Για το τέλος σού αφήσαμε τα διάφορα γλυκά και παγωτά που μπορούν να συνοδεύσουν τον ελληνικό καφέ σου. 

    Πλατεία Βαρνάβα 11, 210 7016100, www.piatsatsipouraki.gr

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    Επίσημη ιστοσελίδα

    Για καφέ

    • Café-Restaurant

    B&E Goulandris Café-Restaurant

    Η τέχνη συναντά τη γαστρονομία στο B&E Goulandris Café-Restaurant, έναν αστικό κήπο που «κρύβεται» στον ημιώροφο, δηλαδή μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

    Ζεστό και με διακριτικό design, το all day Café-Εστιατόριο του Ιδρύματος είναι μια όαση στην καρδιά της πόλης. Τη λειτουργία του επιμελείται η έμπειρη ομάδα του Δειπνοσοφιστηρίου, που προσφέρει πρωινό, brunch και μεσημεριανό καθώς και σνακ, γλυκά, καφέ και ποτά.

    Το μενού έχει την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου και η επιλογή των κρασιών έχει την επιμέλεια του γνωστού σομελιέ, Άρη Σκλαβενίτη.

    Στο B&E Goulandris Café-Restaurant θα συνοδεύσεις τον πρωινό καφέ, τον χυμό ή το τσάι σου με french τοστ από τηγανητά βιολογικά αυγά, μαγιονέζα, αβοκάντο, ντομάτα και prosciutto. Αν προτιμάς πιο γλυκές γεύσεις, σου προτείνουμε brownie με κομμάτια λευκής σοκολάτας ή pancakes με πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι σφενδάμου, φράουλες και μύρτιλα 

    Ερατοσθένους 13, 210 7562895

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    Επίσημη ιστοσελίδα

    • All Day

    To Kρυφτό

    «Φτου και βγαίνω» στο… «Κρυφτό» του Παγκρατίου! Στην Εμπεδοκλέους, σε έναν από τους πιο γνωστούς πεζοδρόμους της περιοχής και πολύ κοντά στην πλατεία Βαρνάβα, θα συναντήσεις το πιο cozy στέκι της γειτονιάς για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον καφέ ή το τσάι σου από την πλούσια συλλογή του καταλόγου.

    Το all day στέκι με τη ρετρό διάθεση, τη «μυρωδιά» του παλιού, τη φωτεινή και συγχρόνως ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα θα φωλιάσει στην καρδιά σου από την πρώτη στιγμή.

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κρυφtό (@kryfto)



    Τη vintage αισθητική απογειώνει ο συνδυασμός μωσαϊκού και ξύλου, οι off white τοίχοι, τα φυτά εσωτερικού χώρου, τα σερβίτσια της γιαγιάς και οι ριγέ γαλανόλευκες τέντες.

    Τις ζεστές ημέρες μπορείτε να πιεις τον καφέ σου ή να… branchάρεις με αφράτα puncakes, bagel με scrambled eggs (χτυπητά αυγά) και bacon ή με χορταστικά club sandwich με κοτόπουλο ή γαλοπούλα, στα τραπεζάκια που απλώνονται στον πεζόδρομο, κάτω από τα δέντρα, χαζεύοντας τους περαστικούς. 

    Εμπεδοκλέους 9-13, 215 5450410

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    Chelsea Hotel

    Ένα πρώην μανάβικο και νυν all day cafe bar που θυμίζει λίγο Βερολίνο, λίγο Αργεντινή, λίγο Μεξικό, εμπνέεται από το Colibri και το Τρίγωνο (all time classic Παγκρατιώτικα στέκια), και παίρνει το όνομά του από το Chelsea Hotel στη Νέα Υόρκη, το ξενοδοχείο όπου έμεναν οι δύο ιδιοκτήτες του την εποχή που ήταν στην αμερικανική μεγαλούπολη.

    Στο Chelsea Hotel θα πας για χαλαρά ποτάκια και urban ατμόσφαιρα. Διακοσμημένο με ριχτάρια, καναπέδες και καρέκλες από το σπίτι της Εύας και του Γιώργου (σ.σ. το ζευγάρι των ιδιοκτητών του μαγαζιού). Η εναλλακτική του διάθεση και η μποέμικη ατμόσφαιρα θα σε κάνουν ή να το λατρέψεις ή να το μισήσεις, ενδιάμεση επιλογή δεν υπάρχει!

    Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, Πλ. Πλαστήρα, 210 756 3374

    My Pasta Flora

    Για την πιο τέλεια τάρτα της Αθήνας, χειροποίητη με βουτυρένια ζύμη και απίστευτους συνδυασμούς φρούτων ένας είναι ο προορισμός τα τελευταία δέκα χρόνια! Το «My Pasta Flora» στον Βύρωνα, ένα χαριτωμένο και ντελικάτο spot με κουκλίστικη διακόσμηση και ρετρό πινελιές.

    Οι χορταστικές τάρτες του all day spot φτιάχνονται από βιολογικά υλικά και μπορείς να τις συνοδεύσεις με σπιτική, «μαμαδίστικη»  λεμονάδα.  Αν πεινάσεις, σου προτείνουμε ένα μπριός με γαλοπούλα, τυρί και ντομάτα ή με σολομό, αγγούρι και philadelphia. 

    Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τη σπιτική Pasta Flora (και με σοκολάτα) ή το σπιτικό λικεράκι λεμόνι ή μανταρίνι (ανάλογα τι προτιμάει ο ουρανίσκος σου).

    Φρυγίας 11 & Λυδίας, Βύρωνας, 21 30314568

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    Επίσημη ιστοσελίδα

    Το Λούβρον

    Μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, το Λούβρον σάς περιμένει απέναντι ακριβώς από το μουσείο Γουλανδρή. Δεν μιλάμε φυσικά για το περιβόητο μουσείο του Παρισιού, αλλά για το ιστορικό καφενείο του Παγκρατίου που στέκει αγέρωχο στην Ερατοσθένους από το 1937 και οσονούπω θα συμπληρώσει τον έναν αιώνα ζωής.

    Το καφενείο έχει αντλήσει το όνομά του από το ομώνυμο χωριό της Ηλείας, τόπος καταγωγής της συζύγου του πρώτου ιδιοκτήτη του και ουχί από το φημισμένο γαλλικό μουσείο.

    Το μαγαζί διατηρεί τη γοητεία του παραδοσιακού καφενείου με τις κλασικές ξύλινες καρέκλες, τα σιδερένια τραπεζάκια και το μωσαϊκό που αποτελούν το τέλειο σκηνικό για να δοκιμάσει κανείς παλαιωμένα τσίπουρα αλλά και signature κοκτέιλ, τσιμπώντας νόστιμα «πειραγμένα» μεζεδάκια. Στο νοσταλγικό σκηνικό παλαιάς Αθήνας προσθέτεις επίσης, το ταβάνι με την ιδιαίτερη τεχνοτροπία και την καταπράσινη αυλή, ιδανική για χαλάρωση τις ζεστές ημέρες.

    Στις παραδοσιακές καρέκλες του Λούβρου θα καθίσεις από νωρίς το πρωί για καφέ και brunch, ενώ τα πειραγμένα πιάτα της κουζίνας του (από προβατίνα σουβλάκι μέχρι καπνιστή πέστροφα και μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα ροδιού και φρέσκο ρόδι ) που θα συνοδεύσουν το τσίπουρο ή το κρασί σου ανανεώνονται καθημερινά.

    Ερατοσθένους 6, 210 7016594

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    Petite Fleur

    Το πιο κουκλίστικο στέκι του Παγκρατίου βρίσκεται κρυμμένο στην Πλατεία Προσκόπων. Ο λόγος για το λιλιπούτειο Petite Fleur που θυμίζει κουκλόσπιτο με ατμόσφαιρα γαλλικής τσαγερί στις όχθες του Σηκουάνα.

    Στο Petite Fleur θα πας για να πιεις ζεστή ή κρύα σοκολάτα σε ένα ήρεμο και παραμυθένιο περιβάλλον, έχοντας συντροφιά ένα καλό βιβλίο, καθώς συγκαταλέγεται στα πιο όμορφα book cafe της πόλης. Τα αναγνωστικά σου ταξίδια, συνήθως, συνοδεύουν ήχοι τζαζ μουσικής, ενώ τις ηλιόλουστες μέρες απλώνει τα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο της πλατείας.

     

    Εδώ μπορείς να επιλέξεις μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από ροφήματα ζεστής και κρύας σοκολάτας που θα συνοδεύσεις με νόστιμα κέικ (όπως το red velvet), πορτοκαλόπιτα, τάρτες, vegan προτάσεις και άλλες λιχουδιές. Και αν ακόμα δεν καταφέραμε να σε πείσουμε να διαλέξεις κάτι άλλο εκτός από καφέ, δοκίμασε τον καπουτσίνο fleur (κανονικό και freddo) με το πορτοκάλι, τη σοκολάτα και την κανέλα. 

    Το «μικρό λουλούδι» όπως μεταφράζεται στην ελληνική γλώσσα το όνομά του, είναι «αδερφάκι» των Petite Fleur της Κηφισιάς, του Χαλανδρίου και του Κολωνακίου.

    Αμύντα 1. Πλ. Προσκόπων, 215 5519685

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    Τρίγωνο Καφεποτείο

    Κλασικό meeting point στη γειτονιά του Παγκρατίου, έχει κερδίσει τους Αθηναίους για τον απλό και παρεϊστικο χαρακτήρα του. Το «Τρίγωνο» ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από τέσσερις δεκαετίες ως μπακάλικο προτού μεταμορφωθεί στο καφεποτείο της καρδιάς όχι μόνο των Αθηναίων αλλά ακόμα και ενός…Γκεβάρα και συγκεκριμένα του Ερνέστο που είναι ο μικρότερος γιος του θρυλικού Τσε Γκεβάρα.

    Το «Τρίγωνο» σε περιμένει από το πρωί για καφέ και άλλα ροφήματα, σε δροσίζει με σπιτική λεμονάδα και σε γλυκαίνει με πορτοκαλόπιτα, σε χορταίνει με νόστιμους μεζέδες, μεταξύ των οποίων κρητικός ντάκος, σουβλάκια κοτόπουλου, τυροκαυτερή και μανιτάρια πλευρώτους σε ένα μενού που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα.

    Τα διάφορα καλούδια που θα επιλέξεις μπορούν να συνοδεύσουν το ρακόμελο, τη μπύρα σου ή το κρασί που έρχεται σε ατομικό μπουκαλάκι. 

    Αρχελαου 23 και Αμυντα 15, 211 4231678

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    • All day vegan spot

    Black Bear

    To Black Bear σε περιμένει καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και είναι σταθερό σημείο συνάντησης για τους vegetarian λάτρεις του καφέ (και μη) που θα απολαύσουν το αγαπημένο τους αφέψημα με φυτικό γάλα και γλυκαντικά.

    Εδώ -ομολογουμένως- θα βιώσεις τις παλιές ένδοξες μέρες της Υμηττού με τον νεαρόκοσμο να πλημμυρίζει τα τραπεζοκαθίσματα του μαγαζιού. Επίσης το φιλικό προσωπικό θα σε μυήσει στον υψηλής ποιότητας καφέ και στις υγιεινές επιλογές σε σνακ, συνοδευτικά και σε άλλα καλούδια.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και τα γλυκά του all day spot όπως και τα αναζωογονητικά smothies με superfoods.

    Εδώ θα απολαύσεις μυρωδάτο τσάι και ζεστή σοκολάτα για vegan, θα ξεκινήσεις τη μέρα σου με το γεμάτο ενέργεια Granola yogurt bowl (με αγελαδινό γιαούρτι, τραγανή granola, νιφάδες βρώμης, σπόρους chia, κανέλα και μέλι) και θα χορτάσεις την πείνα σου με ένα υγιεινό Hummus & cucumber toast
    (φρυγανισμένο καρβέλι ολικής άλεσης με χούμους ρεβυθιών, ντομάτα, avocado, αγγούρι και άγρια ρόκα αρωματισμένη με ελαιόλαδο & βαλσάμικο). Και αν δεν μπορείς χωρίς την απαραίτητη δόση καφεϊνης, ‘ενα freddo flat white με διπλή δόση παγωμένου espresso σε ποτήρι παγωμένου γάλακτος και πάγου, θα είναι η επιλογή σου.

    Υμηττού 69 & Αρτοτίνης, 210 7563391

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    • Cafe & Brunch


    Bενιαμίν

    Ο Δημήτρης Τσιάκκας είναι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Με μια λέξη, ο βενιαμίν της φαμίλιας! Κάπως έτσι προέκυψε και το όνομα του σχετικά φρέσκου fun spot της «κρυμμένης» πλατείας Μεσολογγίου στο Παγκράτι  που δημιούργησε μαζί με τον Θωμά Πούλο.

    Είτε θέλεις να πιει καφέ, ποτό ή να φας, εδώ θα αισθανθείς ξέγνοιαστος σαν παιδί, αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία του μαγαζιού που έχει ως μότο το #foreveryoung από το τραγούδι του Bob Dylan.

    Το πρωί στην ηλιόλουστη σάλα του με τις ρετρό αναφορές και τη βασική παλέτα του Bauhaus (μπλε, κόκκινο, κίτρινο) θα δεις ανθρώπους με laptop να εργάζονται ή παρέες να συζητούν ανέμελα και ζωηρά, απολαμβάνοντας brunch με αυγά μάτια (είπαμε, θα μείνουμε για πάντα παιδιά) και χειροποίητο ψωμί ή κρέπες με πραλίνα και φρούτα, ενώ με το που νυχτώσει εναλλάσσονται μουσικές από ωραία DJ sets με κέντρο αναφοράς την τεράστια old school ξύλινη μπάρα του και σίγουρα πολύ πρακτική, καθώς μπορείς εύκολα να συνοδεύσεις το κοκτέιλ σου με ένα μικρό πιάτο πατέ από συκωτάκια πουλερικών, απλωμένο σε χειροποίητο ψωμί.


    Πλατεία Μεσολογγίου 5, 210 7298038

    Λογαριασμός Instagram εδώ


    Για ποτό


    Αρbarόριζα

    Η Αρbarόριζα που φέτος έκλεισε τα 10 της χρόνια σε περιμένει στην πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι. Μeeting point των Αθηναίων απανταχού και σημείο αναφοράς για τα ξακουστά σε όλη την πόλη κοκτέιλ που έχουν ως βάση ελληνικά αποστάγματα όπως τη ρακί, το τσίπουρο, τη μαστίχα, το κρασί και πολλά ακόμα, ανάλογα με τα κέφια των bartenders.

    Ένα από τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ της λίστας είναι το γευστικό και ζεστό  «Grandma» με μαστίχα, rasberry, ginger και αρώματα λεμονιού.

    Τα Σαββατοκύριακα, η μέρα στο cosy στέκι της Πλατείας Πλαστήρα ξεκινάει από το πρωί με καφέ και λαχταριστό brunch και συνεχίζεται με εμπνευσμένες συνταγές. Τα scrambled eggs με τσορίθο είναι must επιλογή, ενώ αν είσαι του γλυκού, η γενναία ποσότητα pancakes σε διάφορες παραλλαγές θα σε ξετρελάνει!

    Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στήνεται ένα διήμερο πάρτι με δυνατές μουσικές και ατελείωτο χορό. Τις ηλιόλουστες και καλοκαιρινές μέρες και νύχτες, όλο το παιχνίδι γίνεται στην πολύχρωμη και ευωδιαστή αυλή του.

    Bonus tip: Η Αρμπαρόριζα είναι αρωματικό φυτό με μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες. Φέρει χαρακτηριστικά οδοντωτά φύλλα που αναδίδουν ένα έντονο άρωμα όταν τα τρίβουμε και έχει καταγωγή από τη Νότια Αφρική. Συγγενεύει με το γεράνι, το πελαργόνι και το μαστιχάκι. Η εποχή άνθισής της αρμπαρόριζας είναι κατά την περίοδο Απριλίου-Μαΐου με λουλούδια που έχουν αποχρώσεις του ροζ και του μωβ.

    Πλατεία Πλαστήρα 10, 210 7019530

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    ΠάΡοτ Bar

    Το πιο πολύχρωμο καφέ του Παγκρατίου με τα DIY στοιχεία, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2014 στο νούμερο 7 του πεζοδρόμου της Τιμοθέου.

    Οι πολύχρωμες καρέκλες του ΠάΡοτ Bar, το εξωτικό σκηνικό του και οι εντυπωσιακοί παπαγάλοι κλέβουν την παράστασh. Εδώ θα απολαύσεις money for value ποτάρες ή κλασικά κοκτέιλ (όπως Mai Tai και Margarita) και μουσικες από djs – φίλους του ιδιοκτήτη που απογειώνουν το κέφι και τη διάθεση με rock, funk, soul και επιλογές έκπληξη!

    Ωστόσο, οι εκπλήξεις δεν σταματούν στις μουσικές επιλογές. Στο ΠάΡοτ θα δεις εκθέσεις φωτογραφίες, θεατρικές βραδιές, παρουσιάσεις και άλλα happenings για κάθε γούστο.

    Τιμοθέου 7, 210 8211800

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    • All Day

    Geppetto the Bar

    Ίσως το πιο διάσημο στέκι πάνω στην Πλατεία Βαρνάβα τα τελευταία επτά χρόνια! To Geppetto στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό της Στίλπωνος και εκεί θα απολαύσεις all day γευσεις σε μια παρεϊστικη και φιλική ατμόσφαιρα.

    Το στιλάτο Geppetto με τις ενδιαφέρουσες διακοσμητικές πινελιές έχει να σου αφηγηθεί πολλές παραμυθένιες ιστορίες.



    Μπορείς να το επισκεφθείς από το πρωί για καφέ και brunch, να χορτάσεις την πείνα σου με νοστιμιές μεσογειακής κουζίνας και σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και μέλι, χαζεύοντας την κίνηση στην πιο ζωντανή πλατεία του Παγκρατίου και να δώσεις ραντεβού το βράδυ για ευρηματικά κοκτέιλ (φυσικά και θα δοκιμάσεις Gin Morrison και Zombie) και soul, funk και jazz μουσικάρες.

    Στίλπωνος 2, 210 752 5665

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός Facebook εδώ


    Ziggy Cocktail Bar

    Aπό παρεΐστικα στέκια στο Παγκράτι άλλο τίποτα! Ένα από αυτά είναι και το Ziggy με τις ωραίες μουσικές και τα ψαγμένα signature κοκτέιλ, όπως το Monkey’s face (κίτρινη τεκίλα, lime, αγαύη, φράουλα και κρέμα λεμονιού), το Jungle Bird (μαύρο ρούμι, campari, ανανάς, σιρόπι ζάχαρης και lime) και το Hallelujah (pimm’s λικέρ, bitter lemon και lime).

    Το Ziggy βρίσκεται στο πλακόστρωτο στενό της οδού Ιβύκου στο Παγκράτι ακριβώς απέναντι από το μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

    Ωστόσο δεν χρειάζεται να περιμένεις ως το βράδυ για να το επισκεφθείς. Στο Ziggy μπορείς να απολαύσεις και τον πρωινό σου καφέ ή αφράτα γλυκά και αλμυρά που θα σου προτείνει το εξυπηρετικό και φιλικό προσωπικό, μετά από την επίσκεψη σου στο μουσείο.

    Ιβύκου 10, 210 7519782

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    • Mπιραρία

    Berlin By 5 Drunk Men

    Η πιο πρωτοποριακή μπιραρία της Αθήνας καθώς μιλάμε για την πρώτη self – service μπιραρία της πόλης!

    Βρίσκεται στο νούμερο 8 του πεζοδρόμου της Τιμοθέου και διαθέτει τραπέζια με δύο προσωπικές κάνουλες, μια Lager και μια Weiss για να μπορείς να σερβιριστείς μόνος σου πίνοντας όση μπίρα θες! Σε ειδικό πίνακα μάλιστα, ενημερώνεσαι για το πόσο ήπιες και πόσο θα πληρώσεις.

    Το Berlin By 5 Drunk Men φέτος συμπλήρωσε αισίως τα 11 χρόνια λειτουργίας και εδώ θα βρεις 23 ψαγμένες ετικέτες από εγχώριες και ξένες μικροζυθοποιίες, ωστόσο να θυμάσαι ότι καταναλώνουμε υπεύθυνα. Την μπίρα σου θα συνοδεύσουν πιάτα με γερμανικά λουκάνικα με ξινολάχανο και μουστάρδα, ισπανικά Tapas, hot dog με καραμελωμένα κρεμμύδια, club «berlin» και σκορδόψωμο με τυρί.

    Τον κατάλογο των προτάσεων συμπληρώνει νόστιμο finger food και φυσικά δεν λείπουν τα διάφορα events για τους λάτρεις της μπίρας.

    Τιμοθέου 8, Παγκράτι, 210 7010006

    Λογαριασμός Instagram εδώ

    Λογαριασμός Facebook εδώ

    • Φούρνος

    Πνύκα

    Για τους Παγκρατιώτες, ο φούρνος «Πνύκα» φτιάχνει «αληθινό ψωμί». Και πώς να μην είναι έτσι, όταν ο βραβευμένος και αλησμόνητος Δημήτρης Κότσαρης με πολύ μεράκι συγκέντρωσε τα καλύτερα στάρια για το ψωμί του, πηγαίνοντας ακόμα και Χάρβαρντ το 2008 για να διδάξει τα μυστικά της «τέχνης» του.

    Το στάρι αλέθεται αναποφλοίωτο στον πετρόμυλο που υπάρχει στο αρτοποιείο στο Παγκράτι και το ψωμί του περιέχει 15% κριθάρι και 5% βρώμη. Εκτός από ζεστό και αφράτο ψωμί, στην «Πνύκα» θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε σφολιάτες, κουλουράκια, παξιμαδάκια και γλυκίσματα.

    Το φιλικό και χαμογελαστό προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να σου προτείνει και να σου λύσει κάθε σου απορία για τις γεύσεις και τα υλικά.

    Φούρνος: Πρατίνου 13, 210 7251941

    Επίσημη ιστοσελίδα 

    • Για σάντουιτς

    Borghese

    Στο Borghese της Αρχελάου ξέρουν καλά πώς να γεμίζουν σωστά δύο φέτες ψωμί. Στο σαντουιτσάδικο που έχει αναδειχτεί σε ένα από τα greatest hits του συγκεκριμένου δρόμου συρρέουν καθημερινά άνθρωποι από κάθε γωνιά της Αθήνας για δοκιμάσουν χορταστικά σάντουιτς που φτιάχνονται με μαεστρία από εκλεκτά υλικά.

    Το μαγαζί προσφέρει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. Τα αλλαντικά κόβονται μπροστά σου και ζυγίζονται πριν μπουν στο ψωμί. Όλα φτιάχνονται επιτόπου και σερβίρονται είτε στο χέρι είτε σε κάποιο από τα τραπεζάκια. 

    Μας άρεσε το σάντουιτς γαλοπούλα τρούφας (µε γαλοπούλα τρούφας, βουβαλίσια mozzarella, ανάµεικτα φύλλα σαλάτας και µαγιονέζα µυρωδικών) και το σάντουιτς μορταδέλα (µορταδέλα µε φιστίκι, ρόκα, pecorino romano και µαγιονέζα µε µαύρο πιπέρι).

    Το μαγαζί βρίσκεται δίπλα στο Tre Sorelle και λειτουργεί σαν delicatessen, σαντουιτσάδικο και spritzeria, όπερ σημαίνει ότι τα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά της βιτρίνας κόβονται για να τα απολαύσεις και στο σπίτι σου. 

    Αρχελάου 19, 210 7250511

    Λογαριασμός Facebook εδώ