ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ιδανικό για πρωϊνό, μεσημεριανό και βραδινό:Τυρόπιτα με μέλι για κάθε στιγμή της ημέρας

Μούρλια συνταγή

Το φτιάχνεις από το βράδυ και διατηρείται πεντανόστιμο. Ένα είναι το ιδανικό κολατσιό για κάθε στιγμή της ημέρας. Τυρόπιτα με μέλι! Με την ευκαιρία Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με τα πολλά αυγά: Η ρουμελιώτικη αυγόπιτα όπως τη λένε στο χωριό

AD: mytest

Υλικά

  • 500 γρ φέτα
  • 6 αυγά
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κρούστα (στη Καλαμάτα = Λάμπου)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 20 γρ σουσάμι
  • Χαρτί για ψήσιμο, λαδόκολλα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο σε 180 βαθμούς.
  • Σε 1 ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα και ανοίγουμε το φύλλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και μέσα τρίβουμε τη φέτα με το χέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Σε 1 φλιτζάνι έχουμε το λάδι και 1 πινέλο επάλειψης για τα φύλλα (ή αλείφουμε με το χέρι). Αλείφουμε το 1 φύλλο με λάδι και αραδιάσουμε το μείγμα επάνω, περίπου 3-4 κουταλιές να πάει παντού. Η γέμιση πάει ανά 2 φύλλα, λάδι μόνο στο πρώτο. Άρα διπλώνουμε 2 φύλλα μαζί.
  • Τυλίγουμε σε ρόλο τα φύλλα, τα στρίβουμε λίγο και φτιάχνουμε σαλιγκάρι το πρώτο και το βάζουμε στο ταψί.
  • Τα επόμενα τα τυλίγουμε γύρω από το πρώτο μέχρι να τελειώσει το φύλλο με την ίδια διαδικασία όπως το πρώτο.
  • Αλείφετε στο τέλος με λίγο λάδι, σουσάμι και το περίσσευμα από το μείγμα όλη την πίτα και την ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Πάντα κοιτάτε να έχει το επιθυμητό χρώμα, δηλαδή πορτοκαλί!
  • Σερβίρουμε αν θέλουμε με μέλι .

Καλή απόλαυση!!

Πηγή: cookpad