ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας: Σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο – Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια

Μούρλια η γεύση του

Ποιο ήταν μακράν το κλύτερο φαγητό που όταν γυρνούσαμε από το σχολείο ελπίζαμε να μας το έχει μαγειρέψει η μαμά; Το σουφλέ εννοείται. Τα διάφορα ζυμαρικά του με το λιωμένο τυρί κάνουν το σπίτι να μοσχοβολάει αγάπη! Γιατί η νοστιμιά κρύβεται στα μακαρόνια! Με την ευκαιρία δείτε Η «φτωχή» αλλά πεντανόστιμη σάλτσα των ζυμαρικών: Μακαρόνια με σκόρδο όπως δεν τα φανταζόσουν

AD: mytest

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά φιογκάκια ή βίδες ή άλλο μικρόσχημο
  • 1 κονσέρβα λάντσιον μιτ τύπου zwan, σε μικρά καρέ
  • 4-5 φέτες χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί γκούντα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο ρεγκάτο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
  • 3 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο, για το άλειμμα του σκεύους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για να ετοιμάσουμε το σουφλέ σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά για 4-5 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  • Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  • Αλείφουμε με το βούτυρο ένα μέτριου μεγέθους βαθύ πυρέξ.
  • Ρίχνουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά, τα αλλαντικά και τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και αλατοπίπερο.
  • Περιχύνουμε αργά το μείγμα του πυρέξ και φουρνίζουμε.
  • Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να δέσει το υγρό μείγμα και να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
  • Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό, όχι καυτό.

Πηγή: γαστρονόμος