Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας: Σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο – Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια

Μούρλια η γεύση του
Ποιο ήταν μακράν το κλύτερο φαγητό που όταν γυρνούσαμε από το σχολείο ελπίζαμε να μας το έχει μαγειρέψει η μαμά; Το σουφλέ εννοείται. Τα διάφορα ζυμαρικά του με το λιωμένο τυρί κάνουν το σπίτι να μοσχοβολάει αγάπη! Γιατί η νοστιμιά κρύβεται στα μακαρόνια! Με την ευκαιρία δείτε Η «φτωχή» αλλά πεντανόστιμη σάλτσα των ζυμαρικών: Μακαρόνια με σκόρδο όπως δεν τα φανταζόσουν
AD: mytest
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά φιογκάκια ή βίδες ή άλλο μικρόσχημο
- 1 κονσέρβα λάντσιον μιτ τύπου zwan, σε μικρά καρέ
- 4-5 φέτες χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί γκούντα
- 2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο ρεγκάτο
- 1 φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
- 3 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα, πλήρες
- 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 4 αυγά
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο, για το άλειμμα του σκεύους
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για να ετοιμάσουμε το σουφλέ σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά για 4-5 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
- Αλείφουμε με το βούτυρο ένα μέτριου μεγέθους βαθύ πυρέξ.
- Ρίχνουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά, τα αλλαντικά και τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε αργά το μείγμα του πυρέξ και φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να δέσει το υγρό μείγμα και να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό, όχι καυτό.
Πηγή: γαστρονόμος