ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με σουσάμι και μοσχοκάρυδο

Δεν αντιστέκεται κανένας!

Μια πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις της τυρόπιτας. Με λίγα υλικά, χωρίς φύλλο για πιο ελεφριά γεύση. Θα πάθετε πλάκα! Με την ευκαιρία δείτε «Τσαλακωτή» τυρόπιτα με φέτα: Όπως μας την σέρβιρε η γιαγιά

AD: mytest

Υλικά

  • 2 αυγά μεσαία
  • 100 γρ. (1/2 κούπα) ελαιόλαδο
  • 200 γρ. (1 κούπα) γάλα
  • 220 γρ. (1 + 3/4 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 170 γρ. φέτα + 60 γρ. επιπλέον για την επιφάνεια σουσάμι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30 × 25 εκ., στον πάτο του οποίου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
  • Τρίβουμε από πάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
  • Ψήνουμε τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C, για περίπου 40 λεπτά.

Πηγή: γαστρονόμος