ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σε χρόνο ρεκόρ και πανεύκολη: Μακαρονάδα με τόνο και κάππαρη

Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει

Αν σας αρέσουν τα ζυμαρικά και ο τόνος, τότε βρισκεστε στο κατάλληλο σημείο για να διαβάσεις μια μοναδική συνταγή για μακαρόνια με τόνο και κάππαρη.

AD: mytest

Όλοι μπορούν να την κάνουν, καθώς είναι πανεύκολη, πολύ γρήγορη στην προετοιμασία και φυσικά… πεντανόστιμη!

Δοκιμάστε επίσης: «Έκρηξη» γεύσεων: Μακαρονάδα με μύδια και φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Δώστε της μια ευκαιρία και δε θ το μετανιώσετε.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 400 γρ. ζυμαρικά πένες

  • 700 γρ. ντομάτες, ξεσποριασμένες και τριμμένες στον χοντρό τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια, χτυπημένα ελαφρώς στο μούλτι με 200 ml νερό

  • 400 γρ. τόνος κονσέρβας, διατηρημένος σε λάδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 2-3 κουτ. σούπας κάππαρη ή μερικές ελιές, ψιλοκομμένες

  • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος ή ρίγανη

  • 6 κλαράκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος + λίγος ακόμα για το σερβίρισμα

  • 60 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • λίγο ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε φοιτητική μακαρονάδα με τόνο, ξεκινάμε βάζοντας την ντομάτα σε μια κατσαρόλα και τη σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, να δέσει ελαφρώς (αν χρησιμοποιήσουμε ντομάτα κονσέρβας, θα τη βράσουμε τον μισό χρόνο). Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  • Όση ώρα βράζει η σάλτσα, βράζουμε τις πένες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τις πένες. Τις βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφουν οι οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνουμε, αλλά κρατάμε λίγο νερό από αυτό όπου τις βράσαμε.

  • Επιστρέφουμε την άδεια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μισό ελαιόλαδο και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ροδίσει απαλά.

  • Προσθέτουμε τη βρασμένη ντομάτα και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

  • Έπειτα, θρυμματίζουμε από πάνω τον τόνο, προσθέτοντας και το λάδι από την κονσέρβα, και ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο ή τη ρίγανη και την κάππαρη ή τις ελιές.

  • Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά στη φωτιά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

  • Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μαϊντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: gastronomos