ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Έκρηξη» γεύσεων: Μακαρονάδα με μύδια και φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Κλασική και αγαπημένη καλοκαιρινή επιλογή!

Το καλοκαιράκι μας ανοίγει η όρεξη πολύ περισσότερο για θαλασσινά! Μύδια, γαρίδες και καλαμαράκια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών μας.

AD: mytest

Τι γίνεται, όμως, με τους μακαρονάδες που θέλουν σε όλα να συνδυάζουν και το ζυμαρικό τους;

Δοκιμάστε επίσης: Για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού: Μακαρόνια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο και φέτα

Αυτή η απίστευτη και πανεύκολη συνταγή για μακαρόνια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και μύδια είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη στην προετοιμασία!

Υλικά 

Μερίδες: 4

  • 1 πακέτο (400γρ.) ζυμαρικά λιγκουίνι

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 ντομάτες μετρίου μεγέθους, πλυμμένες και ψιλοκομμένες

  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί (150 ml)

  • 1 κιλό μύδια

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1/2 κούπα σγουρός μαϊντανός (ή απλός μαϊντανός), πλυμμένος και ψιλοκομμένος

  • τριμμένο πεκορίνο, για το σεβίρισμα (προαιρετικά)

Πηγή: gastronomos.gr

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα μύδια καλά, τα τρίβουμε με ένα βουρτσάκι και πετάμε όσα είναι ανοιγμένα.

  • Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε καλά.

  • Παράλληλα, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα), ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

  • Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.

  • Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρασί.

  • Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.

  • Μετά από 5 λεπτά η σάλτσα μας είναι έτοιμη -πρέπει να έχουν σωθεί όλα τα υγρά. Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.

  • Προσθέτουμε τα στραγγισμένα λιγκουίνι στο σκεύος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

  • Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.

  • Αν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το τυρί, πασπαλίζουμε και με λίγο τριμμένο πεκορίνο.

  • Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.

Πηγή: gastronomos.gr