ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με παγωτό μπανόφι και μέλι: Δε θα αντισταθεί κανένας

Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση

Τι πιο απολαυστικό από ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με παγωτό. Και μάλιστα ένα παγωτό με γεύση μπανόφι και μέλι για να μη μπορεί να αντισταθεί ούτε ο πιο δύσκολος. Με την ευκαιρία δείτε Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει: Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με τάρτα γιαούρτι και φυστίκια

AD: mytest

Υλικά

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 1 κουτί φυτική σαντιγύ τύπου Μόρφατ
  • 2 μπανάνες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 συσκευασία σταγόνες κουβερτούρας
  • 8-10 μπισκότα Πτι Μπερ ή digestive
  • 1 πακέτο περίπου επιπλέον μπισκότα Πτι Μπερ αν θέλουμε να κάνουμε και παγωτό σάντουιτς

Εκτέλεση

  • Αρκετές ώρες πριν φτιάξουμε το παγωτό έχουμε ξεφλουδίσει τις μπανάνες, τις έχουμε κόψει φετούλες, τις έχουμε βάλει σε σακουλίτσες τροφίμων και τις έχουμε βάλει στην κατάψυξη.
  • Έχουμε βάλει τα γάλατα και την κρέμα αρκετές ώρες στο ψυγείο.
  • Μια ώρα πριν φτιάξουμε το παγωτό αδειάζουμε το εβαπορέ στον κάδο του μίξερ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Δεν το αφήνουμε παραπάνω γιατί θα αρχίσει να κρυσταλλώνει.

  • Όταν είναι η ώρα να ξεκινήσουμε βγάζουμε τον κάδο με το εβαπορέ από την κατάψυξη και το χτυπάμε λίγο μόνο του να αρχίσει να αφρατεύει.
  • Βάζουμε τότε μαζί το ζαχαρούχο και την κρέμα και αφήνουμε το μίγμα να χτυπηθεί για δέκα λεπτά να αφρατέψει και να φουσκώσει.
  • Εν τω μεταξύ βάζουμε τις μπανάνες με το μέλι στο μπλέντερ ή το μούλτι και τις χτυπάμε να γίνουν σαν κρέμα.
  • Αφού έχει χτυπηθεί καλά το παγωτό ρίχνουμε μέσα το μίγμα μπανάνας.
  • Χτυπάμε δύο λεπτά ακόμη να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη για δύο ώρες.
  • Το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε για πέντε λεπτά. Τότε ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τα μπισκότα σπασμένα με το χέρι.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Τώρα αν θέλουμε να φτιάξουμε παγωτό σάντουιτς παίρνουμε ένα ρηχό τετράγωνο ή μακρόστενο μπολ στρώνουμε όσα μπισκότα χρειάζονται για να καλυφθεί ο πάτος του μπολ, χωρίς να τα στριμώξουμε.
  • Βάζουμε μια παχιά στρώση παγωτό και σκεπάζουμε ξανά με μπισκότα.
  • Το υπόλοιπο παγωτό το βάζουμε σε μπολ. Τα βάζουμε κατάψυξη. Και έχουμε παγωτό για μικρούς και μεγάλους.
  • Αν δεν θέλουμε σάντουιτς βάζουμε το παγωτό σε δύο μπολ γιατί βγαίνει μεγάλη ποσότητα.
  • Αφήνουμε να παγώσει καλά.
  • Πριν σερβίρουμε το βγάζουμε λίγη ώρα πριν από την κατάψυξη να μαλακώσει. Το σάντουιτς το κόβουμε σε κομμάτια, κάθε μπισκότο ένα κομμάτι.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: cookpad