ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άπαιχτη σαλάτα με μακαρόνια, κοτόπουλο και λαχανικά: Γεύση από άλλο πλανήτη

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Μα πόση νοστιμιά να χωρέσει σε ένα πιάτο; Κι όμως σε αυτή τη συνταγή χωράει μπόλικη. Μακαρόνια με κοτόπουλο και λαχανικά, έτοιμα να σε ταξιδέψουν σε άλλο πλανήτη. Με την ευκαιρία δείτε Άπαιχτη συνταγή: Πανεύκολα μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα

AD: mytest

Υλικά

Για τη μακαρονοσαλάτα

  • 500 γρ. βίδες 
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 40 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • 60 γρ. σπανάκι, baby
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το dressing

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το dressing

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το σκόρδο και τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και να πήξει ελαφρώς.

Για το κοτόπουλο

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρα προς δυνατή φωτιά, και ψήνουμε το μπέικον για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, το κόβουμε σε κυβάκια και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χωρίς να το καθαρίσουμε. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα στήθη κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι, και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για τη σύνθεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το μπέικον, τα ζυμαρικά, τη φέτα, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σπανάκι και τον άνηθο.
  • Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, και σερβίρουμε.

Πηγή: GIORGOSTSOULIS