Υπέροχο γλυκό ψυγείου με μήλο: Ταξίδι στα παιδικά μας χρόνια με τις λατρεμένες γεύσεις της γιαγιάς

Μια μπουκιά, μια ανάμνειση
Ένα γλυκό ψυγείου που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μα χρόνια τότε που η γιαγιά περίμενε να μας φυλέψει το γλυκό της μετά το σχολείο.
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Μούρλια μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπανάνα: Το φρούτο που αρέσει σε όλα τα παιδιά
Υλικά
Για τη ζύμη
- 360 γραμμάρια αλεύρι
- 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- Μπέικιν πάουντερ 1 πακέτο (18 γραμμάρια)
- 5 κρόκοι αυγού
Γέμιση μήλου
- 1.200 γρ μήλα
- 2 κουταλιές της σούπας νισεστε
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για την Μαρέγγα
- 5 ασπράδια (120 γραμμάρια)
- πρέζα αλάτι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
Επιπλέον, φιστίκια ή νιφάδες αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη στο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και ζυμώνουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη.
- Τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη, στύψτε το ζουμί, προσθέτουμε νισεστε και κανέλα, να απορροφήσουν τα υγρά και απλώστε στη ζύμη.
Μαρέγγα
- Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και το κορν φλαουερ,
- Χτυπάμε ξανά, απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από τη γέμιση του μήλου, πασπαλίζουμε με φιστίκια ή νιφάδες αμυγδάλου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά, και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά στους 150 βαθμούς.
- Αφήνουμε να κρυώσουν στη φόρμα στο ψυγείο.