ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υπέροχο γλυκό ψυγείου με μήλο: Ταξίδι στα παιδικά μας χρόνια με τις λατρεμένες γεύσεις της γιαγιάς

Μια μπουκιά, μια ανάμνειση

Ένα γλυκό ψυγείου που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μα χρόνια τότε που η γιαγιά περίμενε να μας φυλέψει το γλυκό της μετά το σχολείο.

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Μούρλια μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπανάνα: Το φρούτο που αρέσει σε όλα τα παιδιά 

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 360 γραμμάρια αλεύρι
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 
  •  200 γραμμάρια βούτυρο
  • Μπέικιν πάουντερ 1 πακέτο (18 γραμμάρια) 
  • 5 κρόκοι αυγού

Γέμιση μήλου

  • 1.200 γρ μήλα
  • 2 κουταλιές της σούπας νισεστε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την Μαρέγγα

  • 5 ασπράδια (120 γραμμάρια)
  • πρέζα αλάτι
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ

Επιπλέον, φιστίκια ή νιφάδες αμυγδάλου

Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη στο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και ζυμώνουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη.
  • Τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη, στύψτε το ζουμί, προσθέτουμε νισεστε και κανέλα, να απορροφήσουν τα υγρά και απλώστε στη ζύμη.

Μαρέγγα

  • Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και το κορν φλαουερ,
  • Χτυπάμε ξανά, απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από τη γέμιση του μήλου, πασπαλίζουμε με φιστίκια ή νιφάδες αμυγδάλου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά, και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά στους 150 βαθμούς.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν στη φόρμα στο ψυγείο.