Θα «τρελαθεί» ο ουρανίσκος σου: Αυτό το γλυκό ψυγείου δε το έχεις ξαναδοκιμάσει – Η υφή στην κρέμα θα σου κλέψει την καρδιά

Θα γίνει το αγαπημένο σου
Ένα άπαιχτο γλυκό ψυγείου, δροσερό για να απολαύσεις μετά το κυριακάτικό δείπνο με τους φίλους και την οικογένεια…και όχι μόνο! Με την ευκαιρία δείτε Ονειρικό γλυκό ψυγείου με cheesecake σοκολάτας: Η πραλίνα φουντουκιού θα σε στείλει στα ουράνια
AD: mytest
Υλικά
- 1 1/2 πακέτο πτι μπερ
Για την κρέμα βανίλια
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ. σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 4 κ. σ. κοφτές ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Για την κρέμα πορτοκάλι
- 1 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- 4 κ. σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 4 κ. σ. κοφτές ζάχαρη
- 1 κουτί γκαρνί βανίλια με το γάλα που γράφει στην συσκευασία
- Τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
- Κερασάκια
Εκτέλεση
- Στρώνουμε στο ταψάκι μια σειρά μπισκότα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Την αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα.
- Στρώνουμε από πάνω άλλη μια σειρά μπισκότα.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
- Την αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα.
- Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν το γλυκό μας κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και απλώνουμε από πάνω το γκαρνί, στολίζουμε με τρούφα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, το λιγότερο 4-5 ώρες.
Καλή απόλαυση!!