ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια τυρόπιτα στριφτή σκέτη κόλαση: Το μυστικό για αφράτη ζύμη κρύβεται στο ξύδι και σε 1 ακόμα υλικό

Δε θα μπορεί κανείς να αντισταθεί

Μια τυρόπιτα σκέτη κόλαση. Η πιο νόστιμη συνταγή για στριφτή τυρόπιτα που δε θα μπορεί να αντισταθεί μέχρι και ο πιο δύσκολος επισκέπτης! Θα πάθετε σοκ!! Το μυστικό για να διατηρηθεί η ζύμη αφράτη είναι λίγο ξύδι σε συνδυασμό με τη σόδα που δίνουν ένα αποτέλεσμα μαγικό. Με την ευκαιρία δείτε Η τυρόπιτα που «κλέβει» καρδιές: Δε θα μπορείς να αντισταθείς – Το μυστικό με τη σόδα που την απογειώνει 

AD: mytest

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι
  • 30 γρ ηλιέλαιο
  • 30γρ ξύδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κουτακι σόδα(150γρ)
  • Τυρί τριμμένο
  • Σουσάμι η παπαρουνόσπορο (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το αυγό με τα υγρά, προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι, που έχουμε αναμείξει αλάτι και ζάχαρη, με τη σόδα σιγά, σιγά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Αφήνουμε 1ωρα να ξεκουρ6αστει και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια
  • Ανοίγουμε λεπτό φύλλο κάθε κομμάτι, χωρίζουμε στα 2 και προσθέτουμε τυρί στην μεγάλη πλευρά
  • Ρολάρουμε να γίνει μπαστούνι και φτιάχνουμε τη στριφτή πιτούλα
  • Αλείφουμε με λίγο γάλα, ρίχνουμε σουσάμι η παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 200ο για 30 λ