ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η τυρόπιτα που «κλέβει» καρδιές: Δε θα μπορείς να αντισταθείς – Το μυστικό με τη σόδα που την απογειώνει

Θα σας μείνει αξέχαστη

Έχουμε μία αδυναμία στις σουφλεδοτυρόπιτες διότι μας αρέσει πολύ η γεύση του τυριού και μας αρέσει ακόμη πιο πολύ που είναι πιο ζουμερό και πιο αφράτο το αποτέλεσμα σε σύγκριση με τις κλασικές τυρόπιτες. Σήμερα θα σας φτιάξουμε μία τυρόπιτα του ονείρου με σόδα.

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Τη ζηλεύει και η γιαγιά: Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με 4 υλικά

Υλικά

  • Φύλλο Κρούστας 6-7

Για την γέμιση

  • 200 γραμμάρια περίπου φέτα
  • Γκούντα 200 γραμμάρια περίπου γκούντα
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

Για το μείγμα της σόδας

  • 2 Αυγά 
  • 1 φλιτζάνι Γάλα Φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι Σόδα 
  •  1/3 του φλιτζανιού Ελαιόλαδο
  • Αλάτι 

Εκτέλεση 

  • Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη και τα κόβουμε με τα χέρια και με ένα ψαλίδι ακανόνιστα.
  • Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και ρίχνουμε στον πάτο τα μισά φύλλα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, την τριμμένη γκούντα και το ψιλό σιμιγδάλι.Προσθέτουμε την γέμιση στο πυρέξ.
  • Από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το φρέσκο γάλα, την σόδα, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα την σουφλεδοτυρόπιτα και την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να πιει τα υγρά της.
  • Ψήνουμε στους 185 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.

Tips για την σουφλεδοτυρόπιτα με σόδα

Βγαίνουν περίπου 9 κομμάτια. Τα φύλλα προτού τα κόψουμε τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.