Τυρόπιτα για όλες τις ώρες: Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή με ζύμη γιαουρτιού

Δε θα μπορείτε να αντισταθείτε
Σας καλημερίζουμε με μια υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού για όλες τις ώρες! Αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και την «Χλυδάτη» τυρόπιτα με μπεσαμέλ και πανδαισία τυριών: Ο ουρανίσκος σου θα πάθει πλάκα
AD: mytest
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε τη δική σας, συνταγή. Μόλις κεράσετε τους δικούς σας ανθρώπους, θα σας ευχαριστήσουν, γιατί θα γλείφουν τα δάχτυλά τους από ικανοποίηση.
Υλικά
Ζύμη
- 130 γρ. ηλιανθέλαιο και λίγο επιπλέον για λάδωμα
- 420 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
- 100 γρ. γάλα
- 150 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Γέμιση
- 250 γρ. χαλλούμι. σε κομμάτια 3 εκ.
- 4 αυγά
- 50 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
- 150 γρ. αναρή, ανάλατη, σε κομμάτια
- 1 κ.σ. γάλα
- λίγο σουσάμι, (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζύμη
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώσετε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος 28 εκ. και αφήστε στην άκρη.
- Βάλτε σε ένα μπολ 100 γρ. γάλα, 130 γρ. ηλιανθέλαιο, 150 γρ. γιαούρτι, 1 κουταλιά αλάτι, 420 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και αναμείξτε
- Αφαιρέστε τη μεζούρα και ζυμώστε
- Μοιράστε τη ζύμη στα 2 και ανοίξτε το ένα κομμάτι με πλάστη, πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια στο σχήμα και μέγεθος του τετράγωνου πυρίμαχου σκεύους.
- Απλώστε τη ζύμη στον πάτο, τρυπήστε την με ένα πιρούνι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
- Βάλτε την υπόλοιπη μισή ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη.
Γέμιση
- Βάλτε σε ένα μπολ 250 γρ. χαλλούμι και αλέστε.
- Προσθέστε 3 αυγά, 50 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 200 γρ. φέτα, 150 γρ. αναρή και αναμείξτε
- Μεταφέρετε το μείγμα πάνω από τη μισοψημένη ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα.
- Ανοίξτε το δεύτερο κομμάτι ζύμης και απλώστε πάνω από το μείγμα.
- Σε ένα μπολάκι αναμείξτε 1 κουταλιά γάλα με 1 αυγό, χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι και αλείψτε τη ζύμη.
- Πασπαλίστε με το σουσάμι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
- Αφήστε στο ταψί για 10 λεπτά, κόψτε σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε σχάρα μέχρι να σερβίρετε ή να κρυώσουν καλά.
- Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.