Λιώνει σα λουκούμι: Άπαιχτη στριφτή τυρόπιτα με μυζήθρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μούρλια η γεύση της
Η πιο νόστιμη και γευστική τυρόπιτα που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι είναι στριφτή. Η γέμιση της λιώνει στο στόμα με τη μυζήθρα να σου χαρίζει την πιο πλούσια γεύση.
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Η πιο νόστιμη «τεμπέλικη» τυρόπιτα: Χωρίς φύλλο, με γιαούρτι και μια πανδαισία τυριών
Υλικά
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 συσκ. χωριάτικα φύλλα
- 4 αυγά
- 250 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
- 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο (προεραιτικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με πιρούνι τα αυγά μας.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα τυριά, τη θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη μυζήθρα και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
- Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά με ένα πινέλο για την στριφτή τυρόπιτα.
- Λαδώνουμε επίσης κι ένα μεγάλο, ρηχό ταψί.
- Κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε με κουτάλι λίγη γέμιση και τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό.
- Στη συνέχεια το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε σχήμα σαλίγκαρου.
- Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού.
- Όμοια τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, φροντίζοντας να συνεχιστεί ο σαλίγκαρος από εκεί που σταματήσαμε.
- Στο τέλος όλο το ταψί θα έχει την όψη ενός μεγάλου σαλίγκαρου.
- Περιχύνουμε με όσο ελαιόλαδο μας έχει περισσέψει από το άλειμμα των υπόλοιπων φύλλων.