Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αποτέλεσμα ήταν άπαιχτο: Το μυστικό για ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Θα σας τρέχουν τα σάλια
Οι ριγανάτες πατάτες και τα ζουμερά μπιφτέκια είναι από τα φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τα κυριακάτικά μας μεσημέρια! Για εκεινούς που προτιμούν τις vegan επιλογές έχουμε Μαμαδίστικα «φουρνιστά» μπιφτέκια λαχανικών με πατάτες: Γεύση που θα σε τρελάνει
AD: mytest
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 80γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
- 1 αβγό
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πατάτες φούρνου
- 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- χυμό από 3 λεμόνια
- 120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Για τα μπιφτέκια: Βάζετε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει και το στύβετε καλά. Στο μούλτι πολτοποιείτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και βάζετε τον κιμά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα.
- Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί, ακουμπάτε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως μαζί με φέτα!