«Λουκουμένια» γεύση όπως της γιαγιάς: Τραγανή τυρόπιτα με φέτα

Λιώνει στο στόμα
Αυτή η τραγανή τυρόπιτα θα σας γυρίσει πίσω στα παιδικά σας χρόνια. Αναμνήσεις, γεύσεις και η τέλεια τυρόπιτα για σχολικό κολατσιό και μπουφέδες. Με την ευκαιρία δείτε Ακαταμάχητη τυρόπιτα κανταΐφι: Μηδέν τύψεις για τις λαχταριστές θερμίδες
AD: mytest
Υλικά
- Αλεύρι λευκό 600 γραμμάρια
- Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Για την γέμιση
- Φέτα 600 γραμμάρια
- Γιαούρτι Στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
- Αυγα 4
- Πιπέρι 1 πρέζα
Για το άλειμμα
- Αυγα 1
- Γάλα Φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το λευκό αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη που να πλάθεται.
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη για 30 λεπτά.
- Θρυμματίζουμε την φέτα και προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 6 μπάλες και ανοίγουμε τη κάθε μπάλα σε φύλλο.
- Στρώνουμε ένα φύλλο σε ένα ταψί του φούρνου και το λαδώνουμε.
- Στρώνουμε από πάνω άλλα 2 φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε εξίσου ανάμεσά τους.
- Από πάνω βάζουμε την γέμιση και την στρώνουμε να πάει παντού.
- Κλείνουμε την πίτα με άλλα 3 φύλλα, λαδωμένα και αυτά μεταξύ τους.
- Στο τέλος χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την πίτα χαρακωμένη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.
Έτοιμη για απόλαυση!!