ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Κολασμένο» cheesecake με γιαούρτι: Δε μπορείς να αντισταθείς σε αυτό το γλυκό ψυγείου

Θα το λατρέψετε

Το πεντανόστιμο  γλυκό ψυγείου με cheesecake με γιαούρτι και μασκαρπόνε θα σε στείλει στα ουράνια. Δε θα θες αλλά ούτε θα μπορείς να αντισταθείς. Με την ευκαιρία δείτε «Όαση» δροσιάς: Πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου σε 10 λεπτά με μόνο 4 υλικά

AD: mytest

Υλικά

Κρέμα

  • 500 γρ μασκαρπόνε
  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή ένα κεσεδάκι Quark
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 φιαλίδιο βανιλλίνη ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Βάση μπισκότου

  • 250 γρ μπισκότα τύπου Digestive
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο
  • Μαρμελάδα
  • 200 γρ μαρμελάδα (ιδανικά χωρίς ζάχαρη) αραιωμένη με λίγο νερό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ή και μούλτι, βάζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στο δοχείο μας (ταψάκι ή και ταπερ), πατάμε με το χέρι τη βάση μας.

  • Τοποθετούμε στο ψυγείο το ταψάκι με τη βάση για 1 ωρίτσα να σφίξει το βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 3 λεπτά. Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό. Μόλις σφίξει η βάση, απλώνουμε επάνω της τη κρέμα με ένα κουτάλι, απαλά να μη τραβήξουμε τα μπισκότα.
  • Τέλος απλώνουμε και τη μαρμελάδα, σκεπάζουμε το δοχείο με ένα καπάκι ή ζελατινη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις