Η λύση βρέθηκε: Έτσι θα ξεχωρίσετε το φρέσκο κρέας ή ψάρι !

Οι συμβουλές αυτές σώζουν ζωές!
Μια από τις μεγαλύτερες παγίδες στις οποίες συχνά πέφτουμε, όταν είναι να αγοράσουμε κρέας ή ψάρι είναι ότι δυσκολευόμαστε αρκετά να ξεχωρίσουμε πότε είναι φρέσκα.
Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι ξερούν, αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε όχι και τόσο καλές επιλογές.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Σπείρει» τον τρόμο στις ελληνικές θάλασσες: Ο «εισβολέας» που απειλεί ψάρια και ανθρώπους
Οι επαγγελματίες προτείνουν κάποιες πολυ χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε πότε αυτό που ψωνίζετε είναι φρέσκο.
Ψάρι
Το φρέσκο ψάρι έχει καθαρό, γυαλιστερό και γλιστερό δέρμα, φωτεινά και γουρλωτά μάτια (αν δείτε ψάρι χωρίς μάτια μην το πάρετε με τίποτα, είναι σίγουρα μπαγιάτικο) και ζωντανό χρώμα.
Τα βράγχια του φρέσκου ψαριού έχουν ροζ χρώμα ή σκούρο κόκκινο και είναι υγρά.
Ένα κολπάκι για να καταλάβετε χωρίς πολλά-πολλά αν ένα ψάρι είναι φρέσκο είναι να το βάλετε πάνω στην ανοιχτή παλάμη σας.
Αν σχηματίζει τόξο προς τα πάνω, τότε είναι το πολύ 2 ημερών.
Ένα ολόφρεσκο ψάρι που μόλις έχει ψαρευτεί δεν μυρίζει θάλασσα. Είναι εντελώς άοσμο.
Το ψάρι που μυρίζει θάλασσα είναι τουλάχιστον μίας ημέρας ενώ αυτό που έχει ψαρευτεί πριν από 2-3 μέρες μυρίζει ψαρίλα.
Κρέας
Το φρέσκο κόκκινο κρέας πρέπει να δείχνει μεταξένιο και το χρώμα του να είναι έντονο κόκκινο και όχι καφέ. Το λίπος του πρέπει να είναι άσπρο, όχι κίτρινο.
Σε ό,τι αφορά το μοσχαρίσιο κρέας όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι τράφηκε με γάλα. Όσο το χρώμα του πλησιάζει στο άσπρο τόσο πιο μικρό ήταν πριν σφαχτεί και πιο τρυφερό.
Αν το χρώμα του πλησιάζει το ροζ ή το κόκκινο, ήταν μεγαλύτερο σε ηλικία.
Σε ό,τι αφορά το χοιρινό αυτό πρέπει να είναι έχει απαλό ροζ χρώμα και μία σχετική υγρασία.
Το λίπος του πρέπει να είναι άσπρο και τα κόκκαλά του να έχουν μία απόχρωση του κόκκινου.
Κοτόπουλο
Για να είναι φρέσκο το κοτόπουλο πρέπει τα πόδια του να είναι εύκαμπτα, το κόκκαλο στο στήθος πρέπει να το αισθάνεστε μαλακό και το στήθος καλό είναι να είναι παχουλό, αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
Tip: Μην μαγειρεύετε φρέσκο το κοτόπουλό σας καθώς μπορεί να πάθετε γαστρεντερίτιδα από τα καμπυλοβακτηρίδια που έχει.
Καλό είναι με το που το πάρετε, να το βάλετε στην κατάψυξη να παγώσει και να το ξεπαγώσετε.
Με αυτόν τον τρόπο θα σκοτωθεί το 90% των καμπυλοβακτηριδίων.