ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρπούζι και πεπόνι: Πεντανόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα καλοκαιριού

Η λύση στο αιώνιο δίλλημα

Το αιώνιο δίλημμα είναι ποιο φρούτο προτιμάτε να τρώτε κατά τη περίοδο του καλοκαιριού. Είναι το καρπούζι ή το πεπόνι; Αυτό το γλυκό ψυγείου συμπεριλαμβάνει και τα δύο αυτά φρούτα για να μην «τσακώνονται» μεταξύ τους ούτε αυτά ούτε εσείς στο σπίτι που προτιμάτε ο καθένας το δικό του.

AD: mytest

Με την ευκαιρία δείτε: Έρωτας κεραυνοβόλος: Δροσερό γλυκό ψυγείου με κανέλα και σοκολάτα

Υλικά

Για την βάση

  • 150 γρ τύπου Μιράντα
  • 60 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 250 γρ τυρί mascarpone
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35 %
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το ζελέ πεπόνι, καρπούζι

  • 8 φύλλα ζελατίνη
  • 400 γρ. πεπόνι
  • 400 γρ καρπούζι
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα μεταφέρουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε καλά πιέζοντας ελαφρά, το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Στο κάδο του μίξερ μεταφέρουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
  • Αδειάζουμε τη κρέμα στα μπισκότα, απλώνοντας ομοιόμορφα με μαρίζ και πάλι στο ψυγείο.
  • Εύκολο γλυκό ψυγείου πεπόνι καρπούζι  
  • Για το ζελέ σε μπολ με κρύο νερό και πάγο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνη και αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Σε μπλέντερ κάνουμε χυμό το πεπόνι, το καρπούζι και περνώντας από σουρωτήρι και βάζουμε το ένα πέμπτο σε κατσαρολάκι, μαζί με τη ζάχαρη, αφήνουμε να πάρει μια βράση,
  • Αποσύρουμε και ανακατεύουμε καλά τις ζελατίνες, αφού τις στείψουμε στο χέρι μας, να δυαλυθούν.
  • Προσθέτουμε στα τέσσερα πέμπτα το μείγμα αυτό, βάζουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε, μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να δένει.
  • Όταν κρυώσει εντελώς το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στη κρέμα και βάζουμε ψυγείο για 5 ώρες περίπου και είναι έτοιμο.