Ο Άκης Πετρετζίκης φέρνει το Μεξικό στην κουζίνα σας: Λαχταριστές τορτίγιες με κοτόπουλο και μπόλικο τυρί

«Γαστρονομικό» ταξίδι!
Έχεις τορτίγιες σπίτι σου και δεν ξέρεις πώς να τις αξιοποιήσεις; Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει για άλλη μια φορά τη λύση.
AD: mytest
Μπορείς να κάνεις ένα παραλλαγμένο μεξικάνικο με λίγα μόνο υλικά!
Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει γευστικά αφού το λιωμένο τυρί θα δώσει μια έξτρα γεύση στη συνταγή.
Δοκιμάστε επίσης: «Λουκουμένια» μπιφτέκια: Αυτό το υλικό θα χαρίσει έξτρα απόλαυση στον ουρανίσκο σου
Στο TikTok σου δείχνει βήμα βήμα πώς θα το φτιάξεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το μετανιώσεις.
@akis_petretzikis Σου έχω απίστευτη συνταγάρα με τορτίγιες, κοτοπουλάκι και μπόλικο τριμμένο τυράκι για ταινιοκατάσταση με την παρέα!???? Περιμένω να κάνετε χαμό στα σχόλια! ???? #hellmanns #hellmannsgr #sostishellmanns #easyrecipe #bbq #bbqsauce #sheetpandinner #food #foodtiktok #cooking #mealideas #recipe #recipesforyou #recipeideas #fyp #fy #φοργιου #φοργιουπειτζ ♬ Boogie Shoes – KC & The Sunshine Band
Επιπλέον, ο βραβευμένος σεφ προτείνει δύο άλλες εναλλακτικές συνταγές με τορτίγια.
Ας δούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε
Τάκος με γύρο κοτόπουλου
Υλικά
- 1 τορτίγια
- 60 γρ. σάλτσα μουστάρδας
- 200 γρ. έτοιμο γύρο κοτόπουλου
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
- Τοποθετούμε την τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας μας.
- Κόβουμε με ένα κουπ πατ 10 εκ. 4 μικρές τορτίγιες, και τις τοποθετούμε στην ανάποδη πλευρά μιας φόρμας για muffin 6 θέσεων. Κρατάμε στην άκρη την τορτίγια που περισσεύει.
- Ψήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
- Γεμίζουμε τα πιτάκια με σάλτσα μουστάρδας, έτοιμο γύρο κοτόπουλου, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό, και σερβίρουμε.
Σνίτσελ κοτόπουλου
Υλικά
- 1 τορτίγια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 4 σνίτσελ κοτόπουλου
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
- πράσινη σαλάτα
- λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
- Κόβουμε σε κομμάτια την τορτίγια που μας έχει περισσέψει, και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ξεραθούν τελείως.
- Μεταφέρουμε τα κομμάτια από τις τορτίγιες στον πολυκόφτη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ. ρίγανη, και χτυπάμε για να γίνουν τρίμμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά και σε ένα σε ένα τρίτο μπολ το αλεύρι, και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά.
- Παίρνουμε το σνίτσελ κοτόπουλου, και το περνάμε διαδοχικά από το μπολ με το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη τορτίγια.
- Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι, και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, πράσινη σαλάτα και λεμόνι.