Θα παραμιλάνε άπαντες: Του «ονείρου» μακαρόνια με κιμά κοτόπουλου

Θα ευφρανθεί ο ουρανίσκος
Ο Άκης Πετρετζίκης φροντίζει για τις λιγούρες μας και μας προτείνει μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστά και θεσπέσια μακαρόνια με κιμά κοτόπουλου σε 1 μόνο σκεύος! Θα χρειαστείτε 15 λεπτά προετοιμασίας και μια κατσαρόλα για να το μαγειρέψετε!
AD: mytest
Με την ευκαιρία, γευτείτε του «ονείρου» μακαρονάδα με κοτόπουλο και τυρένια βελούδινη σάλτσα
Ας δούμε πως θα φτιάξουμε τα μακαρόνια με κιμά κοτόπουλου
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι, Νο6, ολικής άλεσης
- 800 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 3-4 κλ. θυμάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 80 γρ. λευκό κρασί
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- ½ κ.σ. μέλι
- 1,5 λίτρο νερό
- 10 γρ. βασιλικό, προαιρετικά
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι
- φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας, και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μέλι και το νερό, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μια κουτάλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό, τον προσθέτουμε και αυτόν και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα δυόσμου.