ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για όσους ξέρουν από καλό κρέας: Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Θα πάθετε την πλάκα σας!

Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπύρα, στον κήπο ή τη βεράντα.

AD: mytest

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ένα κουταλάκι αρκεί: Με αυτό το καθημερινό υλικό θα απογειώσετε τα μπιφτέκια σας!

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα

Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.

Βήμα 2

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.

Βήμα 3

Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.

Πηγή: olivemagazine.gr