Για όσους ξέρουν από καλό κρέας: Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Θα πάθετε την πλάκα σας!
Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπύρα, στον κήπο ή τη βεράντα.
AD: mytest
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ένα κουταλάκι αρκεί: Με αυτό το καθημερινό υλικό θα απογειώσετε τα μπιφτέκια σας!
Υλικά
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα
Για τη μαρινάδα
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.
Βήμα 2
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.
Βήμα 3
Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.
Πηγή: olivemagazine.gr