Ο δρόμος προς την απόλαυση: Το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας για «κρέας» που λιώνει στο στόμα

Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας
Το μυστικό για πεντανόστιμη μοσχαρίσια μπριζόλα στο τηγάνι από κορυφαίους σεφ. Δεν έχει να κάνει ούτε με την συνταγή, ούτε με την τεχνική μαγειρέματος. Με την ευκαιρία, δείτε Μοσχομυρωδάτη μπριζόλα: Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται εκεί που λίγοι ξέρουν
Καλό καρύκευμα, απόλυτος συγχρονισμός κι ένα καυτό τηγάνι είναι τα μόνα που χρειάζεσαι για μια μπριζόλα βγαλμένη από τον παράδεισο.
Τα μικρά μυστικά της μοσχαρίσιας μπριζόλας στο τηγάνι.
Το Νο 1 βήμα είναι να προθερμάνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ώστε όταν ακουμπήσει το κρέας στο σκεύος να μην κολλήσει.
Όταν η άκρη της μπριζόλας γίνει «χρυσαφί καφέ», όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι ώρα να τη γυρίσουμε. Δέκα λεπτά μετά, οφείλουμε να ελέγξουμε το κρέας με ένα θερμόμετρο.
Όταν δείξει 51-57 βαθμούς Κελσίου, έχει αγγίξει την επικράτεια του medium-rare. Και καθώς η μπριζόλα θα συνεχίσει να μαγειρεύεται για λίγο όταν τη βγάλουμε από τη φωτιά, δεν πρέπει να την παραψήσουμε, μας λέει. Το δικό της μυστικό γεύσης είναι το βούτυρο.
Λιωμένο βούτυρο με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο πάνω από τη ζεστή μπριζόλα εγγυάται εκρήξεις στον ουρανίσκο. Μετά το λουτρό του βουτύρου, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. Πλέον είναι έτοιμη για το στόμα μας…