ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μούρλια τηγανητές πατάτες φούρνου με σκόρδο και καυτερή πάπρικα

Λιώνουν σαν λουκούμι

Γευστικότατες πατάτες φούρνου, σαν τηγανητές, με άρωμα σκόρδου και πασπαλισμένες με καυτερή πάπρικα. Θα σας τρέχουν τα σάλια.

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη συνταγή χωρίς λάδι: Πατάτες φούρνου με ταχινολέμονο

Υλικά

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 90 ml λάδι
  • τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν
  • αλάτι και πιπέρι

Για τον πουρέ σκόρδου

  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για τις τηγανητές πατάτες φούρνου με σκόρδο και καυτερή πάπρικα προθερμαίνουμε στους 220°C.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. (όπως για τηγανητές πατάτες).
  • Βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ταψί.
  • Σκορπίζουμε τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν.
  • Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες όσο τραγανές θέλουμε.
  • Βγάζουμε τα σκόρδα, τα ζουλάμε από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να βγει η σάρκα από τα φλούδια, μέσα σε ένα μπολ.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Συνοδεύουμε τις τηγανητές πατάτες φούρνου με τον πουρέ σκόρδου.