ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Λουκούμι» αυτή η τυρόπιτα: Το μυστικό κρύβεται στο αλεύρι της

Θα τρώτε και δε θα χορταίνετε

Πεντανόστιμη συνταγή για τη πιο μούρλια τυρόπιτα με αλεύρι ολικής άλεσης. Θα την απολαμβάνετε χωρίς άγχος για περιττές θερμίδες.

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Αφράτη τυρόπιτα της στιγμής με κανέλα

Υλικά

  • 500γρ αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του.
  • 4 αβγά
  • 400γρ γιαούρτι 2% λιπαρά.
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 500γρ φέτα
  • 100γρ γραβιέρα
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • 50γρ. τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ομογενοποιούμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι και το γιαούρτι.
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε την γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  • Προσθέτουμε τα τυριά και το αλεύρι μέσα στο μπολ με τα αβγά.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια ρευστή ζύμη.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 36×27εκ. και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της τυρόπιτας μέσα στο ταψί και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
  • Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C για 30΄ περίπου.
  • Περιμένουμε λίγα λεπτά, να κρυώσει και κόβουμε την πίτα μας σε 15 τετράγωνα κομμάτια.