ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Από άλλο πλανήτη: Γλυκό ψυγείου με κεράσια

Δροσερό και πεντανόστιμο!

Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για επιδόρπιο από ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου τώρα που το καλοκαίρι έφτασε!

AD: mytest

Είναι δροσιστικό, ελαφρύ και τις περισσότερες φορές πανεύκολο για να το φτιάξεις.

Με την ευκαιρία, δοκιμάστε επίσης: Ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου: Μους σοκολάτας με μόνο 2 υλικά

Το συγκεκριμένο δε με τα κεράσια έχει μοναδική γεύση και θα χρειαστείς πολύ λίγα υλικά και χρόνο για να το προετοιμάσεις.

Υλικά

  • 10-12 κουλουράκια παραδοσιακά

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ

  • 4 κ.σ. ζάχαρη

  • 2 φακέλους ζελέ με άρωμα κεράσι

  • 1 φλιτζ. κεράσια ψιλοκομμένα, χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το γάλα να παγώσει στην κατάψυξη για 2 ώρες. Για να κερδίσουμε χρόνο, μπορούμε να το βάλουμε από το προηγούμενο βράδυ.

  • Αδειάζουμε το γάλα σε μια λεκάνη ή στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

  • Χτυπάμε για 5′, μέχρι να φουσκώσει και να πήξει το μίγμα.

  • Διαλύουμε το 1 φακελάκι ζελέ σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό και το προσθέτουμε στο μίγμα από ζάχαρη και γάλα.

  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  • Βάζουμε τα κουλουράκια στο μούλτι και τα τρίβουμε σε σκόνη. Τα απλώνουμε στον πάτο ενός μέτριου πυρίμαχου ταψιού.

  • Αδειάζουμε προσεχτικά επάνω τους την κρέμα, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε το γλυκό για 2 ώρες να κρυώσει στο ψυγείο.

  • Διαλύουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό.

  • Προσθέτουμε 1 φλιτζ. κρύο νερό και ανακατεύουμε.

  • Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και στρώνουμε τα κεράσια σε όλη του την επιφάνεια.

  • Προσεχτικά, με ένα κουτάλι της σούπας, απλώνουμε το υγρό ζελέ επάνω στα κεράσια.

  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 2 ώρες στο ψυγείο.

Πηγή: tastyguide