Σαν πίνακας ζωγραφικής: Λαχταριστά κανελόνια µε κιµά και σάλτσα ντομάτας

Θα ζωγραφίσετε
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με μία μοναδική μακαρονάδα!
Με την ευκαιρία, γευτείτε την πιο γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο και παρμεζάνα.
Υλικά
16 κανελόνια
200 γρ. τριμενο τυρι
500 γρ. Για την γεμιση
1/4 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελ. σκόρδο
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ)
1 μελιτζάνα (κομμένη σε μικρά καρέ)
2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 αυγό
2 κ.σ. κεφαλοτύρι
Για τη σάλτσα
1 kg ντομάτες
1 πρέζα/ες ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
Για την σάλτσα
Βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
Γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει για 5 λεπτά
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στήσιμο στο ταψί
Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.
Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα
Χρόνος ψησίματος
ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά.