ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαν πίνακας ζωγραφικής: Λαχταριστά κανελόνια µε κιµά και σάλτσα ντομάτας

Θα ζωγραφίσετε

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με μία μοναδική μακαρονάδα!

AD: mytest

Με την ευκαιρία, γευτείτε την πιο γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο και παρμεζάνα.

Υλικά

16 κανελόνια
200 γρ. τριμενο τυρι
500 γρ. Για την γεμιση
1/4 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελ. σκόρδο
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ)
1 μελιτζάνα (κομμένη σε μικρά καρέ)
2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 αυγό
2 κ.σ. κεφαλοτύρι

Για τη σάλτσα

1 kg ντομάτες
1 πρέζα/ες ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

Για την σάλτσα

Βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά για 10 λεπτά.

Γέμιση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.

Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει για 5 λεπτά

Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στήσιμο στο ταψί

Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.

Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα

Χρόνος ψησίματος
ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.

Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά.