Αγαπημένη συνταγή για τυρόπιτα κουρού: Ιδανικό κολατσιό για το σχολείο

Πανδαισία τυριών
Μια από τι αγαπημένες πίτες όλων των καλοφαγάδων είναι η τυρόπιτα κουρού. Ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας και ειδικά για κολατσιό στο σχολείο ή στο γραφείο.
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Σκέτος «πειρασμός»: Λαχταριστή ανοιχτή τυρόπιτα με ντοματίνια
Υλικά
Για τη ζύμη
- 520-580γρ. αλεύρι
- 30γρ. μπέικιν πάουντερ
- 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 7γρ. αλάτι
- 1 αβγό
- 200γρ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 400γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 αβγό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.
- Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά τις γέμισης και ανακατεύετε καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα.
- Για κάθε πίτα παίρνετε 100γρ. ζύμης και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 18-20 εκ..
- Απλώνετε στην άκρη 2 κουτ. σούπας γέμιση τυριού (περίπου 70 γρ.) και τυλίγετε σε μισοφέγγαρο, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες.
- Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αβγό. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.