Μυστικά για καλοφαγάδες: Τα καλύτερα μπαχαρικά για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια

Ανατρέπονται όλα όσα ξέρατε!
Ο gastronomos.gr μας λύνει τα χέρια και προτείνουμε τους καλύτρους τρόπους για να έχουμε αφράτα και γευστικά μπιφτέκια. Το μυστικό δεν βρίσκεται μόνο στο πλάσιμο και στο τι υλικά θα βάλουμε, αλλά και επίσης και στα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που θα αναμείξουμε.
Επί την ευκαιρία, δείτε: Τα καταστρέφεις με 1 κίνηση: Τα λάθη που «πληγώνουν» τα μπιφτέκια σας
Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που ταιριάζουν στα είδη των κρεάτων στην ακέραιη μορφή τους (προτού δηλαδή αυτά γίνουν κιμάς) αυτά είναι που θα χρησιμοποιήσουμε και στα μείγματα των κιμάδων στα οποία συμμετέχουν.
Συγκεκριμένα:
– Σε όλα τα μπιφτέκια ταιριάζει ο μαϊντανός και ο δυόσμος (φρέσκος ή ξερός).
– Στα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά μπορούμε να βάλουμε ρίγανη ή και θυμάρι, διάφορα πιπέρια, κόλιανδρο σε σκόνη, μαντζουράνα. Ιδιαίτερο άρωμα δίνουν το μοσχοκάρυδο, το καρδάμωμο (ή κακουλέ), το σουμάκι (ή ρους).
– Στα μπιφτέκια από χοιρινό κιμά ταιριάζει το θρούμπι (που μπορεί να αντικαταστήσει το θυμάρι και τη ρίγανη). – -Επίσης, το ξύσμα πορτοκαλιού και το φασκόμηλο (προσοχή στις ποσότητες, γιατί το άρωμά του είναι πολύ δυνατό).
– Στα μπιφτέκια από αρνίσιο ή πρόβειο κιμά ταιριάζει το μπαχάρι. Επίσης, ο μαραθόσπορος ή ο κόλιανδρος (κοπανισμένα σε γουδί), το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
– Στα μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου ταιριάζουν το μπαχάρι, η λουίζα, ο δυόσμος ή η μέντα ή το μελισσόχορτο, ο βασιλικός, ο γλυκάνισος, το σουμάκι, το κάρι κ.ά.