Η νοστιμιά κρύβεται σε αυτή την τυρόπιτα: Τραγανή με φύλλο κρούστας

Το πιο γευστικό αλμυρό έδεσμα
Τυρόπιτα σε φύλλο κρούστας που θα σε πάει στα ουράνια. Θα τρως και δε θα χορταίνεις. Η γεύση της είναι από άλλο πλανήτη!
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα, ελιές και πιπεριά – Έτοιμη στο πι και φι
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 350 gr φέτα
- 350 gr ανθότυρο
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο μισό-μισό
- 1 ποτήρι του κρασιού γάλα φρέσκο
- Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- Λίγο πιπέρι
Για το άλλειμα της πίτας
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο μισό-μισό
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, τον δυόσμο και σπάμε με ένα πιρούνι.
- Χτυπάμε 5 αυγά και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βάζουμε τα φύλλα μέσα σουρωτά.
- Στην αρχή βάζουμε 3 φύλλα για βάση τα λαδώνουμε και ρίχνουμε λίγο από την γέμιση μας.
- Στη συνέχεια βάζουμε 1 φύλλο το λαδώνουμε και ρίχνουμε γέμιση.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία (φύλλο-γέμιση)
- Στο τέλος βάζουμε 3 φύλλα από πάνω και τα λαδώνουμε.
- Χαράζουμε την πίτα μας σε κομματάκια.
- Χτυπάμε 3 αυγά με 1 ποτήρι του κρασιού μισό-μισό ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο.
- Το ρίχνουμε στην πίτα και το κουνάμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά να ροδίσει καλά πάνω-κάτω.
Έτοιμη η πιο λαχταριστή αλμυρή απόλαυση!